Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Sparta 2:4Favorit navzdory hrubkám uspěl, Sparta už uniká Plzni o pět bodů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Vácha 0 : 1
40. Skalák 1 : 1
48. Lafata 1 : 2
52. Zahustel 2 : 2
78. Costa 2 : 3
83. Lafata 2 : 4
Záznam online reportáže

Mladá Boleslav

Měli šanci utéct Plzni o pět bodů. A přestože vyprodukovali také spoustu hrubých chyb, nakonec se jim to také podařilo. Fotbalisté pražské Sparty vyhráli ve 4. kole Synot ligy v Mladé Boleslavi 4:2 a upevnili si první příčku v tabulce. Středočeši stačili dvakrát srovnat skóre, na vydařený závěr sparťanů už ovšem nezareagovali. Dva góly vstřelil sparťanský kapitán Lafata.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Josef Hušbauer ze Sparty (uprostřed), Jakub Rada (vlevo) a Kevin Malpon z Mladé Boleslavi během utkání 4. kola Synot ligy.

Článek

Letenští udělali drobnou změnu v sestavě. Do základu se vrátil záložník Matějovský a jen na lavičce zůstal útočník Fatai. Stejně dopadl také mladoboleslavský Baroš, jehož kouč Jarolím ani tentokrát do úvodní jedenáctky nezařadil.

Středočeši začali aktivně a z pravé strany si vytvořili tři pološance. Co jim to však bylo platné, když Sparta hned v 8. minutě udeřila. Krejčí odcentroval, míč prošel pokutovým územím až k Váchovi a jeho střela k tyči byla přesná. Hned první rána hostů v zápase byla gólová.

Domácí zareagovali spoustou velkých šancí, jež postupně zahodili Ščuk, Skalák a znovu Ščuk, jheož hlavičku efektně vyrazil Bičík. Letenská obrana byla děravá až běda, takže kouč Ščasný ještě před koncem první půlhodinky poslal rozcvičovat náhradníky.

Pět minut před přestávkou se Bolka dočkala. Ščukova zblokovaná střela se odrazila ke Skalákovi a ten krásnou technickou ránou do horního růžku nedal Bičíkovi šanci. Letenský odchovanec se tak trefil hned v prvním duelu proti klubu, kde vyrostl.

Sparta o přestávce sáhla k dvojímu střídání a přešla na čtyři obránce. Hned v první minutě druhé půle ovšem musel Bičík likvidovat další tutovku Ščukovi. Do vedení šli znovu hosté, Hybšův centr zblízka uklidil do sítě Lafata. Letenský kapitán v lize skóroval pošesté v řadě. Středočeši však velmi záhy vyrovnali. Další hrubku sparťanské obrany po Bartlově centru potrestal Zahustel. A třetí gól rozhodčí Příhoda pro faul skórujícího Kúdely přísně neuznal.

Zdálo se, že domácí favorita přehrají, ale polevili. Fatai ještě v jasné šanci neuspěl, Costa však hlavou po Dočkalově rohu už ano. Pak ještě Lafata napřáhl nezvykle zdálky a Šisler nešťastně tečoval míč mimo Šedův dosah, takže Letenští došli k výhře přece jen klidnější.

Fotbalová Synot liga - 4. kolo:
FK Mladá Boleslav - Sparta Praha 2:4 (1:1)
Branky: 40. Skalák, 53. Zahustel - 48. a 83. Lafata, 8. Vácha, 78. Costa. Rozhodčí: Příhoda - Nádvorník, Vlasjuk. ŽK: Magera, Bartl, Baroš - Mareček, Dočkal, Holek, Lafata, Fatai. Diváci: 5000.
Ml. Boleslav: Šeda - Bartl, Kúdela, Šisler, Bořil - Malpon (66. Baroš), J. Rada - Zahustel (81. Chramosta), Ščuk, Skalák - Magera. Trenér Jarolím.
Sparta: Bičík - Mareček, Holek, Costa - Vácha, Matějovský - Frýdek (46. Hybš), Dočkal, Hušbauer (46. Fatai), L. Krejčí (89. Konaté) - Lafata. Trenér Ščasný.

Reklama

Související témata: