Hlavní obsah

Chomutov - Sparta 1:3Chomutov prohrál se Spartou a přišel o naději na šestku

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Piskáček 0 : 1
16. Růžička 1 : 1
42. Hlinka 1 : 2
43. Hlaváč 1 : 3
Záznam online reportáže

Chomutov

Hokejisté Chomutova prohráli v 51. kole extraligy s pražskou Spartou 1:3 a definitivně přišli o naději na přímý postup do čtvrtfinále play off. Piráti nenavázali na předešlé tři výhry za sebou a čeká je předkolo, které začnou na domácím ledě. Jistě druhá Sparta zvítězila už posedmé za sebou.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Tomáš Netík (vlevo) a Jan Piskáček (vpravo) ze Sparty a chomutovský Antonín Dušek bojují o kotouč.

Článek

Sparta byla v úvodu aktivnější a k prvnímu většímu ohrožení Kristanovy branky se dostal Klimek. Na druhé straně musel Taylor zasahovat proti Červenkovi a Ölvecký bekhendem přestřelil. Za Pražany ještě neuspěl Forman, ale v sedmé minutě už se sparťané radovali. Dragoun nabil mezi kruhy obránci Piskáčkovi, který tvrdou ránou překonal slovinského gólmana.

Odpovědět mohl Červenka z rychlého brejku a další možnost měl Ölvecký. Zvýšit náskok hostů se snažil dvěma pokusy v rychlém sledu Přibyl. Při vyloučení Čajkovského neuspěli s dorážkami Rutta a Račuk, ale v 16. minutě už Piráti zužitkovali přesilovku pěti proti třem.

Červenka našel před brankou Růžičku, který si připravil střeleckou pozici a zamířil k levé tyči. Hned v prvním duelu po šestizápasové absenci v sestavě se tak syn kouče Pirátů Vladimíra Růžičky prosadil. Před pauzou ještě ve vlastním oslabení zahrozil Červenka.

Hlinka dorazil do prázdné brány

Severočeši odolali i ve zbytku oslabení v úvodu druhé části. Ve 24. minutě Kristan kryl Pechův pokus. Při Hlaváčově vyloučení si po Ruttově střele sudí ověřili u videorozhočího, zda puk neskončil za brankovou čarou. Sparta se po následném trestu pro Poláška ubránila i 22 sekund ve třech proti pěti. Za Spartu pak zahrozil Dragoun, ale větší šanci měli v 37. minutě domácí. Růžička se dostal do úniku, ale minul.

Piráti sice na přelomu druhé a třetí třetiny odolali při Červenkově vyloučení, ale pouhých šest sekund po jeho návratu už hosté tlak proměnili v opětovné vedení. Hlaváčův pokus ještě Kristan stihl vyrazit betonem, ale puk se pak dostal k Hlinkovi, který zakončil do prázdné branky.

Hned za 50 vteřin po Hamiltonově přihrávce snadno zvýšil Hlaváč a Pražané si dvoubrankový náskok už do konce utkání pohlídali. Sami ještě neproměnili 38 vteřin trvající výhodu pěti proti třem. V 55. minutě se poprali Chrpa se Švrčkem, stav se už ale nezměnil.

51. kolo hokejové extraligy:
Piráti Chomutov - HC Sparta Praha 1:3 (1:1, 0:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 16. V. Růžička ml. (Červenka, Skinner) - 7. Piskáček (Dragoun, Kalina), 42. J. Hlinka (Buchtele, Hlaváč), 43. Hlaváč (Hamilton). Rozhodčí: Hodek, Hrubý - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 7:11, navíc Červenka (Chomutov) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 4911.
Chomutov: Kristan - Rutta, Skinner, Harant, J. Mrázek, Šidlík, Tejnor, Pereťagin - Račuk, Červenka, Tomica - Ölvecký, V. Růžička ml., Sklenář - D. Květoň, Kämpf, Hřebejk - D. Kaše, Dušek, Chrpa. Trenéři: V. Růžička st., B. Kopřiva a J. Šťastný.
Sparta: Taylor - Polášek, Eminger, Čajkovský, Švrček, Hrbas, J. Mikuš, Piskáček, Kalina - Přibyl, J. Hlinka, Buchtele - Hamilton, Klimek, Hlaváč - Forman, Pech, Kumstát - Netík, Dragoun, Černoch. Trenéři: Jandač a Moták.

Reklama

Související témata: