Hlavní obsah

Plzeň - Chomutov 3:1Plzeň si výhrou nad Chomutovem zajistila čtvrté místo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
27. Kadlec 1 : 0
34. Harant 1 : 1
45. Bližňák 2 : 1
60. Johnson 3 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Plzně porazili v závěrečném 52. kole základní části extraligy Chomutov 3:1 a ukončili před začátkem play off sérii čtyř porážek v řadě. Indiáni si udrželi čtvrté místo a čtvrtfinále, ve kterém narazí na Olomouc, začnou doma. Piráti jdou do předkola z osmého místa a od pondělka začnou na vlastním ledě sérii proti Kometě Brno.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hokejisté Plzně se radují z gólu.

Článek

Hosté v sestavě postrádali čtyři klíčové útočníky včetně nejproduktivnějšího extraligového hráče Romana Červenky a během první třetiny se soustředili především na hru ze zabezpečené obrany. Domácí se naopak tlačili směrem dopředu, již ve druhé minutě ale před brankou nekrytý Lev svoji příležitost prováhal.

Za chvíli opět útočník zaskakující na centru útoku s nejlepším střelcem extraligy Kubalíkem za zraněného Kracíka zamířil z prostoru mezi kruhy vedle. Piráti dokázali ubránit také plzeňskou přesilovou hru, přesto v závěru úvodní části jen se štěstím přečkali průnik Hollwega zakončujícího nad a po Kratěnově chytré přihrávce trefil Johnson levou tyč.

Aktivnější Indiáni se vedoucí branky dočkali až ve 27. minutě, kdy díky Hollwegově cloně prošlo do sítě Kadlecovo nahození od modré čáry. Hosté mohli záhy odpovědět, Machovský ovšem rozklekem zneškodnil střelu Duška z bezprostřední blízkosti. V polovině utkání se předvedl také chomutovský gólman Strmeň, když zastavil průnik Preisingera a poradil si i s pokusem Svobody.

Ve 34. minutě po chomutovském náporu v útočném pásmu Hlava střelou z otočky zaznamenal svůj první gól v nejvyšší soutěži a vyrovnal na 1:1. Poté znovu převzali iniciativu domácí, Indrák však po spolupráci s Jeřábkem Strmeně tváří v tvář nepřekonal. Hosté následně nezužitkovali početní výhodu a naopak ve 38. minutě na druhé straně svižnou střelou zahrozil Kubka vracející se z trestné lavice.

Hosty uchránil od pohromy v závěru druhé třetiny znovu Strmeň, který kryl dorážku Indráka a po pauze ho během plzeňské přesilovky neprostřelil ani Kubalík. Ve 45. minutě už tlak Indiánů korunoval Bližnák, jenž zužitkoval ideální přihrávku Jeřábka zpoza branky. Hosté poté promarnili pětiminutovou početní výhodu a v 55. minutě nepotrestali ani vyloučení Skleničky. Při krátké hře Pirátů bez brankáře navíc upravil Johnson přesnou střelou na 3:1.

52. kolo hokejové extraligy:
HC Škoda Plzeň - Piráti Chomutov 3:1 (0:0, 1:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 27. Kadlec (Přikryl, Poletín), 45. Bližňák (Jeřábek), 60. Johnson (Kratěna, Kadlec) - 34. Hlava (D. Kaše, Chrpa). Rozhodčí: Hradil, Hejduk - D. Jelínek, Pešek. Vyloučení 2:3, navíc Kudroč (Plzeň) 5 min. a do konce utkání. Bez využití. Diváci: 6049.
Plzeň: Machovský - Kadlec, Jeřábek, Kubka, Kvasnička, Kudroč, D. Sklenička - Kratěna, Bližňák, Johnson - Indrák, Lev, Kubalík - Hrňa, Preisinger, T. Svoboda - Hollweg, Přikryl, Poletín. Trenéři: Michal Straka a Čihák.
Chomutov: Strmeň - Rutta, Skinner, Harant, J. Mrázek, Šidlík, Tejnor, Pereťagin - D. Květoň, Dušek, Hřebejk - Račuk, Kämpf, Sklenář - Hlava, D. Kaše, Chrpa - Ölvecký, Chlouba, R. Veselý. Trenéři: V. Růžička st., B. Kopřiva a J. Šťastný.

Reklama

Související témata:
  1 : 5 Brno - Litvínov 1 : 5 dohráno
20240318T17 : 00:00+0100
Brno vs. Litvínov
Brno vs. Litvínov
Brno
Litvínov
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240318T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice
  Liberec - Sparta dnes 18 : 00
20240319T18 : 00:00+0100
Liberec vs. Sparta
Liberec vs. Sparta
Liberec
Sparta
  Hradec Králové - Pardubice dnes 19 : 00
20240319T19 : 00:00+0100
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové
Pardubice