Hlavní obsah

Ligové milníky: Radův Jablonec neměl na Spartě s favoritem slitování

Mají velké problémy se sestavou, a kdo ví, v jakém složení na Spartě nastoupí. Jejich předchůdci na Letné poprvé uspěli před více než devíti lety. Právě senzačnímu vítězství Jablonce pod vedením kouče Petra Rady na jaře 2007 je věnován další díl historických milníků fotbalové ePojisteni.cz ligy.

Rada s Jabloncem vyloupil LetnouVideo: epojisteniliga.cz

 
Článek

„Na Spartě se nevyhrává, každé vítězství tam má cenu. Zvláště když jsme tam s Jabloncem jeli jako outsider," libuje si trenér i po letech.

Vedoucí tým tabulky tehdy narazil hned v prvním jarním kole. Do přestávky skóroval exsparťan Loučka, po ní další góly přidali Zeher a Smíšek. Jablonec si tedy z Letné poprvé v historii samostatné české ligy odvezl tři body.

„Když na Spartě vedete 1:0, nemůžete se po přestávce zatáhnout, to by k úspěchu nevedlo. Domácí měli tlak, ale my pokračovali stejně aktivně a přidali další dvě branky," líčí Petr Rada. „Myslím, že to bylo zasloužené vítězství. Měli jsme tehdy dobrý mančaft, spoustu výborných hráčů a výbornou partu. Toho jsme využili. Všechny tři góly byly vypracované a pěkné, ne náhodné," poukazuje Rada.

Zápas 4. ligového kola Sparta - Jablonec se hraje v neděli večer od 19:30 před kamerami O2 TV Sport, sledovat ho můžete v podrobné on-line reportáži na Sport.cz.

Jak dopadne zápas čtvrtého ligového kola mezi Spartou a Jabloncem?
Vyhraje Sparta
47,7 %
Utkání skončí remízou
16,3 %
Zvítězí Jablonec
36 %
Celkem hlasovalo 4136 čtenářů.

Reklama

Související témata: