Hlavní obsah

Ligové milníky: Teplice si v malém finále na Slavii vyšláply

Malé ligové finále se vším všudy. Josef Pešice byl v sezóně 1998/99 na lavičce Teplic, s kterými si zajistil účast v předkole Ligy mistrů. Severočeši si do Evropy pomohli vítězstvím nad Slavií v předposledním kole, ačkoli před vyprodanými Stínadly brzy prohrávali. Právě tomuto velkému zápasu je věnován další díl historických milníků fotbalové ePojisteni.cz ligy.

Vyprodaný duel Teplic se Slavií

 
Článek

Květen 1999 a přímý souboj o start v předkole Ligy mistrů. Oba soupeři měli stejně bodů, Stínadla byla beznadějně vyprodaná. Slavia se díky Robertu Vágnerovi brzy ujala vedení. Góly Mariána Řízka, Petra Fouska a Pavla Verbíře ještě do přestávky ovšem přisoudily Teplicím výhru 3:1 a historický úspěch.

„Když si vzpomenu na tehdejší dobu, tak se mi okamžitě vybaví tento zápas o Ligu mistrů," usmívá se kouč Josef Pešice.

„Hned po zápase jsem nebyl schopen reagovat na komentátory. Užíval jsem si, že jsme to dokázali a získali druhé místo. Byl to obrovský úspěch pro teplický fotbal. Lidi se na to těšili a věřili tomu. A my splnili, co jsme řekli," usmívá se Pešice.

Právě utkání Slavie s Teplicemi v neděli od 17:30 uzavře program 20. kola. Přímý přenos vysílá ČT sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama