Hlavní obsah

Karlovy Vary - Jihlava 3:2 PPVary odčarovaly Kořenářovu neprůstřelnost a slaví první výhru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Čermák 0 : 1
6. Jiránek 0 : 2
47. Kovačevič 1 : 2
60. Beránek 2 : 2
63. Balán 3 : 2
Záznam online reportáže

Karlovy Vary

Hokejisté Karlových Varů předvedli ve 2. kole baráže o extraligu proti Jihlavě skvělý obrat, zvítězili 3:2 v prodloužení a po úvodní porážce 1:3 v Litvínově si připsali první body do tabulky. Vítěz základní části první ligy prohrával ještě v úvodu třetího dějství 0:2, ale po snížení vyrovnal jen 52 vteřin před koncem základní hrací doby Ondřej Beránek a v čase 62:39 rozhodl zkušený útočník Stanislav Balán. Jihlava je přes porážku se čtyřmi body druhá.

Foto: Kubeš Slavomír, ČTK

Radost karlovarských hokejistů.

Článek
Fotogalerie

Jihlava nastoupila na západě Čech bez dvou velkých opor Čachotského a Stříteského. V úvodu zápasu jako první sice zahrozil domácí Kohout, ale byla to Jihlava, která šla díky Čermákovi v šesté minutě do vedení. Navíc už o 27 vteřin později zvýšil Jiránek a jeho trefa dala ráz první dvacetiminutovce.

Zaskočeným Karlovarským nepomohly ani tři přesilovky ke zkorigování nepříznivého skóre. K lepší pohodě v týmu nepřispěl ani kapitán Skuhravý, který neudržel nervy na uzdě, obdržel desetiminutový trest za nesportovní chování a zbytečně tak vypadl na tuto dobu ze sestavy.

V prostředním dějství trenér Pešout zamíchal domácí sestavou a Západočeši ze sebe před více než pěti tisíci diváky přece jen setřásli nervozitu z úvodu zápasu. Přidali postupně na aktivitě a byli Jihlavě mnohem vyrovnanějším soupeřem.

V hostujícím brankovišti však stál bezchybný Kořenář, který veškeré příležitosti včetně té největší z hole Grígera s přehledem zlikvidoval a rovněž jihlavská defenzíva pracovala bezchybně.

Během třetí třetiny uvolnili domácí definitivně stavidla své bojovnosti a začali uvadající Jihlavu přehrávat. Ve 47. minutě ukončil Kořenářovu 106 minut a 16 vteřin trvající barážovou neprůstřelnost povedenou střelou od modré čáry Kovačevič a přiblížil Energii na dostřel.

V 60. minutě vyvolal obrovské nadšení v hledišti KV Areny trefou na 2:2 Beránek. Kalich hořkosti si hosté z Vysočiny vypili v 63. minutě, když po ideální nahrávce Rachůnka ukončil prodlou

2. kolo baráže o hokejovou extraligu:
HC Energie Karlovy Vary - HC Dukla Jihlava 3:2 v prodl. (0:2, 0:0, 2:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 47. Kovačevič (Kverka), 60. O. Beránek (Tuominen, Krejčí), 63. Balán (T. Rachůnek) - 6. D. Čermák (F. Seman, R. Hubáček), 6. Jiránek. Rozhodčí: Pražák, Lacina - J. Ondráček, Špůr. Vyloučení: 2:5, navíc Skuhravý (Karlovy Vary) 10 min. Bez využití. Diváci: 5444.
Karlovy Vary: F. Novotný - Podlipnik, Šenkeřík, Plutnar, M. Rohan, Kovačevič, Krejčí - Flek, Balán, T. Rachůnek - Kohout, Kverka, Stloukal - Gríger, Skuhravý, Osmík - Vrdlovec, Tuominen, O. Beránek. Trenéři: Pešout a Mariška.
Jihlava: Kořenář - De la Rose, Suchánek, J. Zdráhal, Bryhnisveen, D. Kajínek, Váňa, Půža - P. Straka, Skořepa, Diviš - M. Hlinka, A. Zeman, Jiránek - Rabbit, Hamill, Anděl - D. Čermák, R. Hubáček, F. Seman. Trenéři: Vlk a F. Zeman.

žení Balán.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice