Hlavní obsah

Není to týrání dětí? Nelítostný souboj s časem a dětským kočárkem vyhrál otec

Toronto

Máme to veliké štěstí, že byla v našich končinách nastolena rovnoprávnost. Matky rodičky se tak rády na čas oprostí od své role chůvy a svěří své ratolesti jinak jistě nevytíženým otcům. Patrně otec nepojede s kočárkem tak opatrně jako láskou překypující matka, ale za tu hodinku dvě volna to prostě stojí. Ovšem co udělal Kanaďan Calum Neff se svou čtyřletou dcerou s důvěrou mu svěřenou? Světový rekord. A možná nějaké to traumátko.

Světový rekord padl. Kočárek zůstal stát

 
Článek

Země podzimního javorového listu může být hrdá. „Její" rekord v běhu na maratónskou vzdálenost s kočárkem a robětem tlačeným před sebou se k ní opět navrátil. Stalo se tak v neděli v Torontu, na maratónu, který je ověnčen nejedním zajímavým světovým rekordem. Připomeňme si třeba běhajícího metuzaléma Fauju Singha či jiného dlouhověkého Kanaďana se zálibou v běhu Eda Whitlocka.

Calum Neff dostal na chvíli do péče dceru Alessandru ‒ a hned s ní upaloval na závody. Zřejmě již spěchal za nervózní manželkou, protože doběhl i s kočárkem v novém rekordním čase 2:31:21 a zlepšil tak předchozí výkon zapsaný do knihy rekordů o více než deset minut.

No dobře, zase až taková náhoda to asi nebyla, protože Neff je držitelem rekordu také na půlmaratónské trati v běhu s obsazeným kočárkem. Vytvořil ho také v tomto roce, ovšem posádku vozidla tvořila tehdy nejmladší dcera Holland ve věku 11 měsíců.

Neff se chtěl tentokráte dostat pod hranici 2 hodin 32 minut, což se mu také o čtyři desítky vteřin podařilo. Prvním Kanaďanem, který se o takový rekord vůbec pokusil, byl Michal Kapral, který se nyní specializuje na juggling (žonglování za běhu, případně běhu při žonglování). Průměrné Neffovo tempo bylo tentokrát 3:35 minut na kilometr, což je jistě velmi obdivuhodné, nicméně podle výrazu dcerky soudíme, že tato si o jeho výkonech myslí to nepublikovatelné svoje.

Reklama

Související témata: