Hlavní obsah

Když není v kleci obklíčena pletivem, jde drtit tělo do pouště

Praha

Když je v kleci obehnaná pletivem, pumpuje adrenalin do závratných výšek a chce soupeřku zdolat, pokořit. Ženy v MMA, bojovnice ve míšených bojových uměních, nejsou už výjimkou. Pokud ale Emily Peters-Kagan není v oktagonu, nezahálí, dává si zabrat jinak. Střihne si i ultra maratón.

Foto: Archiv: Emily Peters-Kagan

Emily Peters-Kagan, bojovnice MMA si zaběhne i ultra maratón.

Článek
Fotogalerie

Do sto šedesáti centimetrů výšky a dvaapadesáti kilogramů se vlila energie, která nechce zahálet. Třiatřicetiletá sportovkyně se 2. května pustí do padesáti běžeckých kilometrů. Trať ji čeká v Novém Mexiku, která vede pouští Chihuahua do horské obce Cloudcroft, kde závodníci zažijí od začátku až do konce převýšení přes tři tisíce metrů.

"Skutečně ráda běhám ultramaratóny," svěřila se bojovnice pro server bangordailynews.com. Nepůjde o premiéru, tuto vzdálenost běžela už před dvěma roky. "Zjistila jsem, že vytrvalostní běh mi pomáhá se rozvíjet a posilovat mozek, dokážu přitvrdit. Je to trochu v rozporu, pokud jde o trénování techniky bojových umění, ale je to zase komplexní, co do mysli a vytrvalosti."

Poznala nejslavnější ligu bojovníků

Kagan žije v Albuquerque v Novém Mexiku na jihozápadě USA. Ve městě, které má téměř půl miliónu obyvatel, se zdokonaluje v MMA. S tímto bojovým desetibojem začala v roce 2006. O tři roky později změnila trenéra, a její amatérský debut přišel jen o tři měsíce později. Jako amatérka dosáhla pěti výher a dvou porážek. Následovala vyšší úroveň.

V září 2012 se stala profesionálkou. A neztratila se. Přišla smlouva, kterou podepsal Dana White, hlavní tvář a promotér UFC, což je první a nejznámější liga bojových umění.

„Zrovna čekám na další zápas v UFC. Takže do té doby mám čas stát se lepší bojovnicí. Trénuju několikrát denně, aby moje úroveň byla konkurenceschopná. A ano, mám také i čas na malý dálkový běh," usmívá se třiatřicetiletá zápasnice MMA, která v profesionální kariéře tři zápasy vyhrála, dva prohrála.

„Mám ráda bojová umění, vždycky jsem milovala fyzickou stránku, trénink, ale také pracuji na svém charakteru," dodala Kagan, které trénuje hlavu i při ultramaratónech.

Reklama

Související témata: