Hlavní obsah

Moravský adrenalin se blíží. Kdo zdolá nejrychleji v Brně 631 schodů?

Brno

Tady se při běhání nedopočítáte. Budete mít jiné starosti - lapat po dechu, bojovat s kyselinou mléčnou, která bude ochromovat vaše stehna a lýtka. Přitom vás nečeká kvantum kilometrů, ale kvapík po schodech, brněnských schodech - 631 schodů v budově AZ Tower - přesně takovou výzvu přijaly téměř tři stovky běžců, které se již zaregistrovaly na druhý ročník závodu Schody AŽ nahoru. Ten se uskuteční v neděli 22. května od 10 hodin.

Foto: behejbrno.com

Kdo vyběhne, může si oddychnout. Nejdříve ale těch 631 schodů...

Článek

Necelých 159 sekund. Slavil a stál nejvýše, tak tomu bylo loni. Nejlepším se stal Tomáš Maceček, který se běhu do schodů věnuje i na mezinárodní úrovni. „Trať je super, je to krásná budova jak zvenku, tak schody zevnitř, organizačně taky parádní, takže pěkný závod," liboval si před rokem.

Intenzivní sportovní výkon, adrenalin i jedinečný výhled na jihomoravskou metropoli může zažít kdokoliv z široké veřejnosti, akce není nijak výkonnostně omezena. Přidáte se? „Závod pořádáme jako zpestření tréninku nebo novou metu k pokoření pro každého. Zároveň jsme zvědaví, jak se na schodech poperou běžci, kteří stáli na stupních vítězů v dubnovém Brněnském půlmaratónu a desítce, třeba Lukáš Kučera nebo Lenka Kohnová," řekl hlavní organizátor Aleš Čtvrtníček.

Každý, kdo doběhne, bude odměněn. V cíli se každý může těšit na pamětní medaili a vrcholovou fotografii. Pro tři nejrychlejší muže i ženy v absolutním pořadí bude připravena také finanční prémie.

Padnou rekordy?

„Zajímá nás, jestli padnou loni ustanovené rekordní časy, jako je ten mužský s hodnotou 2:38 a ženský 3:27," uvedl Čtvrtníček. Právě tyto výsledky se jmény Tomáše Macečka a Petry Veselé budou mít nově v budově AZ Tower své čestné místo.

Novinkou letošního ročníku bude online videopřenos z průběhu závodu. Závodníky ale mohou přijít povzbudit fanoušci přímo do budovy AZ Tower. „Už se moc těším a sama jsem zvědavá, jestli to letos opět bude rychlý čas," dodala loňská vítězka z Brna.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články