Hlavní obsah

TEST: S bundou Reebok Running Wind Breaker vstříc větru i dešti

Londýn

Všichni víme, jak to s tím jarem dnes je. Už ani to jaro není, co bývalo. Sotva člověk nasadí sluneční brýle a trochu si vykasá nohavice, aby nasimuloval pocit z nošení kraťasů, už aby vzal do ruky hrablo na sníh a šel uklízet chodník. Dá se v takovém aprílovém počasí vůbec trénovat?! No jistě, ovšem budete-li mít na sobě vhodný sportovní oděv, půjde vám to lépe od ruky, respektive od nohy. Co takhle zkusit překvapivě odolnou větrovku od Reeboku?

Foto: Milan Malíček, Právo

Reebok Running Wind Breaker: Oku lahodící bunda do nepohody.

Článek
Fotogalerie

Wind Breaker pochází z běžecké kolekce One Series a nese ‒ i když poněkud skrytě ‒ i staré známé motivační heslo Reeboku „proběhni to, přeběhni to, oběhni to". Větrovka by zkrátka měla být připravena na vše, co vás ve vrtošivém jarním outdooru může potkat. Na první pohled je bundička lehoučká a jemná, až se vám nechce věřit, že to je větrovka i dešťovka. Svou lehkostí působí spíše jako tričko, kterému někdo omylem doprostřed přišil zip. Uvnitř své bundové duše je ale velký bojovník.

Černá polyesterová tkanina základu je doplněna designovými předními panely s divokou směsicí kontur budov, mostů, skeletonů a nápisů. Z barev rozhodně zaujme slušivá starorůžová. Stejný designový prvek má polovina pravého rukávu. Reverzní zip je svítivě oranžový. Na úrovni grafického zpracování ovšem výstřelky končí. Vše ostatní je podřízeno maximálnímu výkonu.

Lehoučká látka je střižena do raglánových rukávů sešitých ze tří segmentů. Rukávy jsou jednoduše zakončené přehnutou gumovou páskou našitou po obvodu. Límec je proveden do malého stojáčku a konec zipu pod bradou je chráněn přehnutím průběžné spodní légy, jež brání zipu zakousnout se do látky oděvních součástek pod bundou. Zip je kvalitní YKK s bržděným jezdcem. Celá levá polovina zipu je v reflexním provedení. Odrazný prvek je také v polovině levého rukávu a emblém v levé části hrudníku je rovněž reflexní.

Další čtyři reflexní prvky nalezneme na zádech, kde se nachází také rozlehlý perforovaný pás pro lepší odvětrávání potu. Kulaté zmenšující se otvory jsou do látky řezány laserem. Dolním dutým okrajem bundy je vedena gumová šňůrka s velmi jednoduchou a účinnou svorkou. Také šňůrka má část opletu v reflexní úpravě. Svorku najdete na pravém boku, hned pod malou kapsičkou na drobnosti. Pohodlně se tam vejde třeba kreditní karta nebo klíče. Chytrý telefon byste do ní ale cpali marně. Také celý okraj zipu kapsy je reflexní. A i zde najdeme zdrhovadlo v kvalitním provedení od YKK a s bržděným jezdcem.

PLUSY
lehká a příjemná
odolnost nejen proti větru, ale i vodě
množství reflexních prvků
orientovaná na výkon - žádné zbytečnosti, vše striktně účelné
MÍNUSY
úplně nesedí značení velikostí
CENA
kolem 2000 korun

Bunda je na své výkony překvapivě lehká a příjemná na tělo. Neuvěřitelně dobře brání větru proniknout až k vám. Běžela se mnou kupříkladu maratón na anglických planinách ošlehávaných poměrně krutými, studenými větry. A výborně se osvědčila. Kromě komfortu v oblasti odolnosti větru mne u bundy příjemně překvapila i vysoká míra odvětrávání. A přičtete-li k tomu i fakt, že tkanina odpuzuje také vodu, přežijete s ní tedy i nějaký lehčí deštík, nezbývá než parafrázovat jednu známou reklamu: „Přestože mokrý, jsem vlastně suchý." Bunda Running Wind Breaker je množinou všeho nejnutnějšího při zachování maximálního komfortu. Nenajdete na ní žádné zbytečnosti navíc. Naopak to, co na ní najdete, funguje velice schopně. Jediné, co u výrobce trochu popletli, je značení velikostí. Zatímco jindy je mi M od Reeboku akorát, „větrovkové emko" odpovídá spíše už velikosti L. To se ale v obchodě dá snadno napravit návštěvou zkušební kabinky.

Reklama