Hlavní obsah

Brno - Třinec 2:1Osmnáctiletý Plášek vystřelil Kometě v závěru zápasu výhru nad Třincem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Zaťovič 1 : 0
58. Krajíček 1 : 1
60. Plášek 2 : 1
Záznam online reportáže

Brno

Hokejisté Komety Brno porazili v 6. kole extraligy Třinec 2:1. V repríze finále minulého ročníku play off vynikli oba brankáři, zápas rozhodl 19 sekund před koncem normální hrací doby premiérovou brankou v nejvyšší soutěži osmnáctiletý útočník Karel Plášek. Obhájce titulu tříbodová výhra posunula na páté místo v tabulce, Třinec zůstal s třemi body na předposlední příčce.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zleva Vladimír Dravecký z Třince a brankář Brna Marek Langhamer.

Článek

Trenéři Třince po dvou porážkách bez bodového zisku v Liberci a Hradci Králové přeskupili útočné řady. Snaha zvýšit produktivitu se ale v první třetině neprojevila. Oceláři se sice dostávali do střeleckých šancí, nedokázali si však poradit s brankářem Langhamerem. Stejný problém trápí v úvodu sezony i Brňany, kteří v předcházejících třech duelech dvakrát prohráli a připsali si pouze tři body.

Větší agresivita vynesla Kometě převahu, ze které také po kombinační akci Petra Holíka se Štenclem otevřel ve 13. minutě skóre Zaťovič. Gól domácí uklidnil, branku soupeře ale poté vážněji neohrozili.

V úvodu druhé třetiny Brňané zvýšili agresivitu. Vytvořili si tlak i střelecké příležitosti. Horký, Hruška, ani Karábáček v domácí premiéře v dresu Komety, ale na pozorného Hrubce nevyzráli. Třinec naznačil svou útočnou sílu v závěru druhé třetiny, kdy si z náporu vypracoval několik slibných možností. Největší příležitost k vyrovnání měl Dravecký, jenž ale Langhamera z bezprostřední blízkosti nepřekonal.

Kometa byla i nadále aktivnější, stále se ji ale nedařilo v koncovce. Jediným slibnějším výsledkem tlaku byla v 50. minutě střela Horkého, která se odrazila od tyčky. V dramatickém závěru se podařilo při přesilovce necelé tři minuty před koncem vyrovnat obránci Krajíčkovi. Kometa ale v závěru po úniku Kašpara urvala zásluhou tři body zásluhou Pláška, jenž prostřelil Hrubce.

6. kolo hokejové extraligy:
HC Kometa Brno - HC Oceláři Třinec 2:1 (1:0, 0:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 13. Zaťovič (P. Holík, Štencel), 60. Plášek (Kašpar, Štencel) - 58. Krajíček (Marcinko, Roberts Bukarts). Rozhodčí: Hradil, Kubičík - Gebauer, Lederer. Vyloučení 2:1. Využití: 0:1. Diváci: 7306.
Brno: Langhamer - Barinka, J. Mikuš, Štencel, Gulaši, Bartejs, Malec - Mallet, P. Holík, Zaťovič - Kašpar, J. Hruška, Plášek - Karabáček, Nahodil, R. Zohorna - Köhler, L. Čermák, Dočekal - Horký. Trenéři: L. Zábranský st., Horáček, Pokorný a Oslizlo.
Třinec: Hrubec - Krajíček, M. Doudera, Galvinš, D. Musil, Gernát, Adámek - Martynek, Marcinko, Dravecký - Svačina, Cienciala, Adamský - Roberts Bukarts, M. Kovařčík, Kofroň - Rudovský, Roman Vlach, Chmielewski - Raška. Trenéři: Varaďa, M. Zadina a Raszka.

Reklama

Související témata: