Hlavní obsah

Sparta - Karlovy Vary 5:2Pocit křivdy odstartoval zdravé naštvání. Sparta po uznaném gólu bruslí předvedla velký obrat

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Rachůnek 0 : 1
25. Vlach 0 : 2
26. Kudrna 1 : 2
27. Blain 2 : 2
41. Vrána 3 : 2
46. Pech 4 : 2
59. Forman 5 : 2
Záznam online reportáže

Praha
Aktualizováno

Cítili křivdu, byť neoprávněně, neboť druhý karlovarský gól sudí uznali správně, protože ze strany Vlacha nešlo o úmyslné kopnutí kotouče bruslí. Branka na 0:2 z 25. minuty ale hokejisty Sparty zdravě naštvala a předehrávku 10. extraligového kola nakonec pěti góly otočili ve svůj prospěch a slaví výhru 5:2. Dali tak zapomenout na dva dny starý domácí debakl se Zlínem a s Energií v domácím prostředí bodovali už podeváté v řadě. Západočeši si naopak v probíhající sezóně připsali šestou porážku za sebou.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Hráči Sparty Petr Vrána (vlevo) a Blaž Gregorc se radují z třetího gólu proti Varům.

Článek
Fotogalerie

Sparťané se museli obejít nejenom bez distancovaného útočníka Jiřího Černocha, k dispozici neměli ani obránce Jana Košťálka, jehož ze hry vyřadilo drobnější zranění.

Energie začala nebojácně, domácí převyšovala v pohybu i nasazení a už ve třetí minutě šla do vedení. Z Kumstátova trestu uběhlo jen osm vteřin, když Tomáš Rachůnek překonal Machovského střelou nad jeho vyrážečku. A kdyby o chvíli později unikající Roman Vlach trefil mezírku mezi Machovského betony, mohlo být s domácími ještě hůř. Sparta se poprvé připomněla až v 9. minutě Kumstátův bekhendový blafák ale našel jen připravenou lapačku brankáře Novotného.

Pět minut po začátku druhé třetiny slavili Západočeši podruhé a znovu v přesilovce. Puk se do sparťanské branky odrazil od nastavené brusle Romana Vlacha. Sudí po konzultaci s kolegou u videa branku uznali, což se setkalo s velkou nevolí domácích hráčů i jejich trenéra Kruppa, kteří měli pocit, že šlo o úmyslné kopnutí.

Do té doby zabrzděnou Spartu ale jakoby druhý obdržený gól nakopnul. Hned o čtyřicet vteřin později si totiž zpoza branky vyjel Kudrna a puk se mezi Novotného betony došoural za brankovou čár. Za další minutu a půl už navíc bylo po nechytatelné Blainově ráně vyrovnáno. A kdyby Vrána ve 37. minutě zamířil z ideální pozice v mezikruží přesněji, mohli Pražané obrat ve skóre dokonat.

Místo toho se v závěru prostřední části hry strachovali, aby Karlovy Vary znovu nešly do vedení. Po faulech Jarůška s Dvořákem totiž měly k dispozici 105 vteřin dlouho dvojnásobnou přesilovku. Ta se ale po 26 vteřinách kvůli nedovolenému zákroku Podlipnika změnila na přesilovku čtyř proti třem, ani tu ale Energie nezužitkovala.

A mrzelo ji to o to víc, když v úvodu třetí třetiny tečoval Vrána střelu Pavelky a Sparta v utkání poprvé vedla. Když pak navíc ve 46. minutě Pech i s pomocí smolné teče Novotného využil přesilovku, vedla Sparta už 4:2.

V 58. minutě vyděsil všechny na stadiónu domácí Jarůšek, který po nekontrolovaném pádu na mantinel zůstal ležet na ledě a opustit jej musel až na nosítkách za doprovodu záchranářů. Finální podobou dal výsledku o minut později gólem na 5:2 Forman.

Předehrávka 10. kola hokejové extraligy:
HC Sparta Praha - HC Energie Karlovy Vary 5:2 (0:1, 2:1, 3:0)
Branky a nahrávky: 26. A. Kudrna (P. Vrána), 27. Blain (M. Beran, Sill), 41. P. Vrána (T. Pavelka, Gregorc), 46. Pech (Forman), 59. Forman (Pech) - 3. T. Rachůnek (Sičák), 25. Roman Vlach. Rozhodčí: Pešina, R. Svoboda - D. Jelínek, Komárek. Vyloučení: 8:5. Využití: 1:2. Diváci: 5307.
Sparta: Machovský - Blain, Kalina, Gregorc, T. Pavelka, Piskáček, Dvořák, Delisle - A. Kudrna, P. Vrána, Říčka - Jarůšek, Klimek, Buchtele - Forman, Pech, Kumstát - M. Beran, Sill, Smejkal. Trenéři: Krupp a J. Nedvěd.
Karlovy Vary: F. Novotný - Kovačevič, Šenkeřík, Podlipnik, M. Rohan, Sičák, Vágner, Šafář - Flek, Balán, T. Rachůnek - O. Beránek, Roman Vlach, T. Mikúš - Gorčík, Skuhravý, Lapšanský - Kohout, Kverka, Stloukal. Trenéři: Pešout a Mariška.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice