Hlavní obsah

České bobisty ve Švýcarsku diskvalifikovali: Podali si nás se vším všudy

Svatý Mořic/Praha

Český čtyřbob Dominik Dvořák, Dominik Suchý, Jan Šindelář, Jakub Nosek přišel po diskvalifikaci o deváté místo na Světovém poháru ve Svatém Mořici. Důvodem vyloučení ze závodu byl nevyhovující rádius předního nože.

Foto: Sport.cz

Český čtyřbob na trati. Ilustrační foto

Článek

Počtvrté v sezoně na čtyřbobech vyhrál olympijský vítěz Němec Francesco Friedrich, který si připsal rekordní desátý triumf v sezoně. Dominanci Němců potvrdil druhým místem mistr Evropy Johannes Lochner, třetí skončil lotyšský bob Oskarse Kibermanise.

Češi, který se v této sezoně s novým čtyřbobem mimořádně daří, museli na technickou kontrolu. "Podali si nás se vším všudy," řekl ČTK pilot Dvořák. Nový čtyřbob měřením "prošel", ale nevyhovovaly nože. "Tak o setinu milimetru. Kudla vpředu je moc placatá, plochá. Měli jsme si to pohlídat," uvedl Dvořák.

Foto: Český bobový a skeletonový tým

Posádka čtyřbobu Dominik Dvořák, Jan Šindelář, Jakub Nosek a Dominik Suchý.

Bobisté mají čtrnáct dnů na to, aby materiál vyladili na pokračování Světového poháru v Lake Placid. "Musíme upravit šířku nože, aby to bylo, jak to má být," řekl Dvořák cestou do Berchtesgadenu, kde boby zabalí a pošlou do USA.

Před mistrovstvím světa se pojede ještě SP v kanadském Calgary. Šampionát, na kterém chtějí Češi mezi deset nejlepších, hostí Whistler v březnu.

Reklama