Hlavní obsah

Karlovy Vary - Plzeň 1:5Plzeň ovládla západočeské derby a vyhrála šestý zápas v řadě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
25. Eberle 0 : 1
29. Gulaš 0 : 2
40. Mikuš 1 : 2
47. Straka 1 : 3
55. Eberle 1 : 4
56. Indrák 1 : 5
Záznam online reportáže

Karlovy Vary

Hokejisté Plzně porazili v 39. kole extraligy Karlovy Vary 5:1 a připsali si šestou výhru v řadě. Dvěma góly a asistencí se na úspěchu Indiánů v západočeském derby podílel útočník Jan Eberle. Karlovy Vary doma prohrály páté utkání za sebou.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Hokejisté Plzně oslavují gól v Karlových Varech.

Článek

Energie do zápasu nastoupila i s obráncem Emingerem, který přišel z Mladé Boleslavi. V brance dostal šanci teprve šestnáctiletý Bednář, který si tak připsal druhý start v extralize.

V úvodní třetině se hrál z obou stran rychlý hokej, při kterém si větší příležitosti vytvořila Plzeň. V největší z nich nedokázal doklepnout puk do odkryté domácí branky Gulaš. Když už Plzeň branku vstřelila, tak po skončení hrací doby, což potvrdil i videorozhočí.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Zleva Roman Vlach z Karlových Varů, Jan Kovář z Plzně v souboji během západočeského derby.

Hosté se tak do vedení dostali ve 25. minutě, kdy po Vlachově chybě otevřel skóre Eberle, který střelou z mezikruží "vymetl" levý růžek Bednářovy branky.

Mezi 27. a 28. minutou byli krátce po sobě vyloučeni Eminger s Plutnaren a hosté tak dostali příležitost hrát 22 vteřin přesilovku pět na tři. Gól sice nedali, ale v následné standardní přesilovce si 20. gól v sezoně připsal Gulaš.

O chvíli později to mohlo být již o tři branky, ale po střele Poura jen zazvonila tyč. Ve 40. minutě se ke slovu dostali i domácí, když z nenápadné akce po přihrávce gólmana Bednáře do té doby bezchybného Frodla prostřelil Mikúš.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Vladimír Eminger z Karlových Varů (vlevo) se snaží u mantinelu zastavit plzeňského Petra Straku.

Kvalita a herní pohoda Plzně se naplno projevila v závěrečné třetině. Po další nevyužité přesilovce pět na tři, unikla již za plného počtu hráčů na ledě do přečíslení trojice hostů a po pěkné kombinaci, na jejímž konci byl Straka, vedla Plzeň 3:1. A ze strany hostů to nebylo vše. V 55. minutě překonal Bednářem Eberle a o 56 vteřin později Indrák.

Karlovy Vary si tak připsaly třináctý zápas v řadě bez plného bodového zisku.

HC Energie Karlovy Vary - HC Škoda Plzeň 1:5 (0:0, 1:2, 0:3)
Branky a nahrávky: 40. T. Mikúš (Bednář) - 25. Eberle, 29. Gulaš (Pulpán, Jan Kovář), 47. P. Straka (V. Němec, Eberle), 55. Eberle (P. Straka, Kodýtek), 56. Indrák (Kantner, Jan Kovář). Rozhodčí: Úlehla, Pražák - Lhotský, D. Klouček. Vyloučení: 6:4. Vužití: 0:1. Diváci: 5091.
Karlovy Vary: Bednář - Šenkeřík, Plutnar, Podlipnik, M. Rohan, Eminger, Sičák, Šafář - Flek, Gríger, T. Rachůnek - O. Beránek, R. Vlach, T. Mikúš - Kohout, Skuhravý, Lapšanský - Gorčík, Balán, Stloukal. Trenéři: Pešout a Mariška.
Plzeň: D. Frodl - Čerešňák, Pulpán, Kaňák, Allen, Vráblík, Kvasnička - Gulaš, Jan Kovář, Pour - Eberle, Kodýtek, P. Straka - Kratěna, Kracík, V. Němec - Indrák, Preisinger, Kantner - D. Kindl. Trenéři: Čihák, Jiří Hanzlík a Pejchar.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice