Hlavní obsah

Lepší tři derby v Edenu než třikrát jet do Příbrami, zní ze Sparty. Praha dostala pikantní seriál

Praha

Závěr sezony bude v Praze výjimečný. Hned třikrát se ještě fotbalisté Slavie utkají se Spartou. Dvakrát v lize, jednou v semifinále poháru. Téměř jisté pak je, že všechna tři derby se odehrají v Edenu. Fanoušci se mají na co těšit! „Tři derby jsou rozhodně lepší, než kdybychom třeba třikrát hráli v Příbrami, se vší úctou,“ ujišťuje letenský obránce Matěj Hanousek. Druhé semifinále obstarají Baník Ostrava a Bohemians 1905.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Koubek inkasuje gól od Milana Škody z nařízené penalty v jednom z minulých derby v Edenu.

Článek

Praha dostala pikantní seriál. K prvnímu duelu Slavia - Sparta dojde ve 28. ligovém kole v neděli 14. dubna, sešívaní mají vyprodáno. Díky pátečnímu losu se derby ve stejném obsazení odehraje i v semifinále MOL Cupu. Úřední termín má 24. dubna, ale přesné datum je ještě v jednání. Slavii v pekelném programu čekají 11. a 18. dubna dvě bitvy s Chelsea ve čtvrtfinále Evropské ligy.

Nesmiřitelní rivalové pak na sebe narazí i v nadstavbové části ligy. Její los určí postavení klubů po 30. kole, nicméně již teď je jasné, že i ke třetímu jarnímu derby dojde v Edenu, nejspíš v závěrečném kole celé soutěže.

Sešívaní pohárovou trofej obhajují a jako lídr tabulky usilují o první double v samostatné české éře.

„Následující týdny nám všem - hráčům, fanouškům i vedení klubu - dávají možnost ukázat, že jsme schopni zvládnout roli velkého klubu a lídra našeho fotbalu," vyzývá na twitteru šéf klubu Jaroslav Tvrdík.

Derbíčko mohlo počkat do finále

Pro Spartu je pohár poslední možností na zisk trofeje v sezoně. Do semifinále postoupila poprvé od roku 2016 a z triumfu se naposledy radovala před pěti lety.

„Hezký los, derbíčko... Škoda, že nehrajeme doma nebo že nepočkalo ještě jedno kolo a nerozdáme si to ve finále. Tři derby v závěru sezony jsou hodně neobvyklá. Musíme do nich dát všechno," říká na klubovém webu obránce Dominik Plechatý.

„Když chceš vyhrát pohár, musíš porazit všechny, je jedno kdy zrovna na Slavii narazíme," má jasno jeho kolega Matěj Hanousek, který pražské derby ještě neokusil.

„Těžko říct, jaké bude, jsem zvědavý. Zatím znám jen podještědské derby, které také má svou prestiž," dodává.

Letenští si uvědomují, jak těžký trojboj před nimi stojí.

„Představa, že nás čekají tři zápasy na Slavii takřka během měsíce, je trochu zvláštní. Na každý z nich se budeme muset soustředit zvlášť a jít do každého z nich s čistou hlavou. Bude potřeba využít všechny síly, které v sobě najdeme," má jasno stoper Lukáš Štetina.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články