Hlavní obsah

Č. Budějovice - Kladno 3:4Rytíři se přiblížili extralize, podruhé v řadě srazili Motor

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Redlich 0 : 1
8. Jágr 0 : 2
26. Redlich 0 : 3
28. Lakos 0 : 4
33. Doktor 1 : 4
41. Endál 2 : 4
60. Doležal 3 : 4
Záznam online reportáže

Praha

Hokejisté Kladna porazili v baráži o extraligu České Budějovice 4:3, nad stejným soupeřem zvítězili podruhé v řadě a vyhoupli se v tabulce na druhé postupové místo. České Budějovice zůstávají se dvěma body poslední. Dvěma góly se na výhře Rytířů podílel Tomáš Redlich, gól a asistenci si připsal Jaromír Jágr.

Foto: ČTK

Redlich poslal Kladno do vedení

Článek
Fotogalerie

Kladnu se povedl začátek utkání, již ve 4. minutě otevřel skóre Redlich, v 8. minutě poté zvýšil na 2:0 Jágr, kterému připravil pozici po chybě českobudějovických hráčů Plekanec.

Jihočeši se snažili, ale jejich útoky dlouho likvidovala spolehlivá defenziva Kladna nebo bezchybný brankář Cikánek. Hostující tým často jen číhal na chyby soupeře a hrál velmi účelně. Navíc se dokázal v koncovce lehce prosadit. Když ve druhé třetině zvýšilo Kladno na 4:0, nahradil brankáře Kváču náhradník Strmeň.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Zleva Žiga Pavlin z Budějovic, brankář Budějovic Petr Kváča a Petr Vampola z Kladna.

Motor ještě ve druhé části snížil, Cikánka překonal Doktor. Domácí pak zvýšili své úsilí v závěrečné části. Hned v úvodu využil přesilovku Endál a vrátil svému týmu naději.

České Budějovice navíc měly vzápětí velkou možnost, když po sérii vyloučení Kladenských hrály čtyři minuty přesilovku a z toho téměř 90 vteřin pět proti třem. Hostující tým však kritickou chvíli přežil a dotáhl zápas do vítězného konce, i když deset vteřin před koncem ještě stačil snížit na konečných 3:4 Doležal.

4. kolo baráže o hokejovou extraligu:
ČEZ Motor České Budějovice - Rytíři Kladno 3:4 (0:2, 1:2, 2:0)
Branky a nahrávky: 33. Doktor (Pýcha), 41. Endál (Gilbert, M. Jandus), 60. Z. Doležal (Plášil) - 4. Redlich (Strnad, J. Říha), 8. Jágr (Plekanec), 26. Redlich (Strnad), 28. A. Lakos (Zikmund, Jágr). Rozhodčí: Hodek, Hribik - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 3:7, navíc Šimánek - Redlich, Kaut všichni 10 min. využití: 1:0. Diváci: 6421 (vyprodáno).
České Budějovice: Kváča (28. Strmeň) - Plášil, Kutlák, Pavlin, Pýcha, M. Jandus, Vydarený, Kachyňa - Endál, Gilbert, M. Novák - Z. Doležal, Babka, Karabáček - Heřman, R. Přikryl, M. Čermák - Doktor, Dančišin, Šimánek. Trenéři: Prospal, Totter a S. Hrubec.
Kladno: Cikánek - J. Říha, Kehar, B. Nash, Zajíc, A. Lakos, P. Hořava - Jágr, Plekanec, Zikmund - Redlich, Vampola, Strnad - Melka, Machač, Svedlund - Hajný, T. Kaut, Š. Bláha. Trenéři: D. Čermák, Lidický a Kregl.

Reklama

Související témata: