Hlavní obsah

Karlovarští byli rádi, že aspoň odčarovali Turka

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Hokejisté Karlových Varů byli v prvním zápase semifinále play-off Českým Budějovicím důstojným soupeřem. Až do poslední třetiny prohrávali jen o jednu branku a nezlomily je ani další dva góly v poslední části. I za nepříznivého stavu 0:3 svůj boj nevzdávali a dokázali výborného Turka dvakrát překonat. Bohužel už ale jejich střelecké probuzení přišlo příliš pozdě.

Článek
Fotogalerie

„Jsme rádi, že jsme aspoň odčarovali Turka. Domácí vyhráli zaslouženě, byli aktivnější. Snad to z naší strany bude v druhém zápase lepší,“ doufal na tiskové konferenci po zápase trenér Energie Zdeněk Venera. „Naše góly už přišly bohužel pozdě. Budějovičtí byli asi lepší. Lépe bruslili, byli důraznější, dohrávali souboje... Asi vyhráli zaslouženě,“ dodal pro Sport.cz útočník Petr Kumstát.

Sebekritikou nešetřil ani jeho parťák v elitním útoku Energie Václav Skuhravý. „Měli jsme málo pohybu, málo jsme bruslili, a taky jsme byli hodně vylučovaní,“ vypočítal hráč, jenž sám strávil perné chvilky na trestné lavici dvakrát. „Zbytečně jsem dvakrát oslabil mužstvo. Kluci to za mne museli odbránit a pak jim chyběly síly v útoku,“ vyčítal si.

Přesto ještě dokázali jeho spoluhráči dvakrát skórovat. Jenže první gól Milana Procházky padl teprve šest minut před koncem a obránce Dobroň skóroval dokonce až v poslední vteřině utkání. „Pozitivem je, že jsme hráli až do konce zápasu, takže na udržení vedení museli domácí ještě vynaložit spoustu sil. Jako by jsme se tak připravili na další duel“ těšilo alespoň Skuhravého.

Po většinu zápasu ale obranná hra Budějovic slavila úspěch. „Mají perfektně pokryté střední pásmo a je strašně těžké se tam probít. V obraně hrají opravdu výborně, jsou pořád jeden u jednoho. Ale hrát se dá s každým a my si s tím musíme poradit a prosadit se. Je třeba zlepšit nasazení a důraz v osobních soubojích a víc se v útoku prosazovat,“ nabádal závěrem Kumstát.

Ve druhém zápase se ale Karlovarští budou muset obejít bez útočníka Milana Hluchého. Ten už první utkání nedohrál poté, co jej při pádu do střely trefil puk tak nešťastně, že mu muselo být vypáčeno několik zubů.

Reklama

Související témata: