Hlavní obsah

Extraliga florbalistek finišuje, favoritkami jsou hráčky Děkanky

PRAHA

Prosincové mistrovství světa ve florbale udělalo prezidentovi České florbalové unie Filipu Šumanovi radost. Florbal se stal v České republice populárnější a na šampionátu se rozhodně neprodělalo. Naopak. MS skončilo ziskem. A tak si Šuman vytyčil další cíl - zviditelnit také ženský florbal. A právě extraliga žen míří již tuto sobotu do finiše.

Článek

Prosincové mistrovství světa ve florbale skončilo nad očekávání velmi dobře. „Máme za sebou velmi úspěšný rok 2008,“ prohlásil prezident České florbalové unie Filip Šuman. „Světový šampionát, který Česká republika pořádala, skončil lépe, než jsme čekali. Celou dobu jsme se snažili, aby náš rozpočet byl vyrovnaný. Mám ale dobrou zprávu, neprodělali jsme. Naopak. I po všech zdaněních nám MS vynese něco přes milión korun,“ prozradil Šuman.

Nyní si Filip Šuman přeje, aby byl zviditelněn také ženský florbal. Příští rok by tomu mělo pomoci mistrovství světa juniorek, které se v květnu bude konat v České republice. A dalším krokem je česká kandidatura na uspořádání světového šampionátu žen v roce 2013. „Pokud budeme vybráni, uskuteční se MS ve velkých městech. Rozhodně se toho nebojím. Věřím, že opět dokážeme zaplnit i velké haly a vytvoříme tak skvělou atmosféru,“ dodal Šuman.

Extraliga florbalistek finišuje

Již tuto sobotu začnou první semifinálové zápasy v extralize florbalistek. První dvojicí je Děkanka a Liberec, druhou tvoří týmy Bohemians a Chodova. Největšími favoritkami jsou hráčky pražské Děkanky, které extraligu vyhrály v předešlých dvou letech a v letošní sezóně opět dominují ženskému florbalu. V základní části Děkanka neprohrála ani jedno utkání a nastřílela dvě stě jedna branek.

"Jsme spokojené, protože jsme zatím ještě neprohrály. Do play-off ale jdeme s respektem. Liberec je velmi ambiciózní tým a bude těžkým soupeřem. Věřím, že z postupu do finále se ale budeme radovat my," řekla trenérka Děkanky Karol Šatalíková. Avšak ani další týmy se předem v boji o titul nevzdávají. "Tato sezóna nebyla úplně ideální, ale v závěru jsme se dokázali dostat před soupeřky na druhé místo a chceme do finále," podotkl trenér Bohemians Martin Musil. Semifinále i finále se hraje na tři vítězná utkání. Mistryně patnáctého ročníku extraligy budou známy nejpozději 18. dubna.

Play-off Extraligy žen 2008/2009
Semifinálové dvojice:
CON INVEST Děkanka Praha - PRESTIGE Management FBC Liberec
EVVA FBŠ Bohemians - TJ MJ Chodov

Reklama