Hlavní obsah

Fotbalisté Atlétika: O postup jsme přišli doma s Arisem

PRAHA

Nečekaně brzy se museli fotbalisté Atlétika Madrid rozloučit s myšlenkami na obhajobu titulu v Evropské lize. I když je definitivně vyřadily ze hry až čtvrteční výsledky závěrečných zápasů základní skupiny, hráči španělského celku se shodli, že o postup do jarních bojů přišli už před dvěma týdny, kdy doma podlehli Arisu Soluň 2:3.

Foto: Ina Fassbender , Reuters

Hráč Atlétika Diego Forlán prožil v zasněženém Leverkusenu večer zmaru.

Článek

Tým českého beka Tomáše Ujfalušiho chce na nezdar co nejrychleji zapomenout a uspět ve zbylých dvou soutěžích - lize a Španělském poháru.

"Náš tým je dostatečně kvalitní na to, aby postoupil, ale bohužel se to nepovedlo, protože jsme odehráli špatný druhý poločas proti Arisu. Je jasné, že tam se rozhodlo o našem vyřazení," řekl kouč Atlétika Quique Sánchez Flores po remíze 1:1 v Leverkusenu. Ta jeho svěřencům k postupu nestačila, neboť v souběžně hraném duelu porazil Aris Rosenborg Trondheim 2:0 a na úkor favorita překvapivě prošel do vyřazovací fáze.

Atlético přitom mělo skupinu solidně rozehranou. Dokázalo se vzpamatovat z úvodní porážky v Soluni a v domácí odvetě s Arisem mohlo stvrdit svůj postup. Po poločase vedlo 2:1, jenže po změně stran dvakrát inkasovalo a po porážce 2:3 už nemělo situaci ve svých rukou.

"Všechno jsme ztratili proti Arisu, už nezáleželo jen na nás. Ale myslím, že jsme proti Leverkusenu odehráli skvělý zápas v těžkých podmínkách a odcházíme s hlavami nahoře," prohlásil obránce Juan Valera.

Obhájce titulu věří, že ho neúspěch v dalším průběhu sezóny nepoznamená. "Není to poprvé, co jsme vypadli ze soutěže. V jiných letech jsme také byli vyřazeni a nakonec jsme dosáhli na cíle, které jsme si stanovili na začátku roku. Musíme o ně bojovat a snažit se co nejrychleji zapomenout," uvedl uruguayský kanonýr Diego Forlán, který v květnu zařídil Atlétiku dvěma góly ve finále trofej pro vítěze Evropské ligy, ale v tomto ročníku dal v šesti zápasech základní skupiny jen jeden gól.

Chtějí uspět v domácí lize 

Madridský celek se teď hodlá soustředit na to, aby uspěl v domácí lize a ve Španělském poháru. "Musíme přijmout důsledky a zapomenout, jak nejrychleji to půjde. Doufejme, že se vrátíme do Evropy předními dveřmi - Ligou mistrů. Máme před sebou další dvě soutěže, ve kterých musíme udělat maximum," uvedl kouč Flores.

Reklama

Související témata: