Hlavní obsah

Třinecký Peterek nechápe alibismus klubů

TŘINEC

Chyba se stala hned na začátku, tvrdí o skandálech v letošní extraligové sezóně třinecký hokejový útočník Jan Peterek. „Odečty bodů pro tři kluby za neúmyslné administrativní pochybení při registraci, které vyšlo najevo náhodou a až po devatenácti odehraných kolech, byly moc přísné a z té frustrace se odvíjí vše další,“ soudí hráč s 941 zápasy v nejvyšší soutěži na kontě, podle nějž nebyla snaha někoho podvést nebo záměrně obejít řády. Než někomu brát body, mělo se to řešit pokutou.

Foto: Tomáš Fliegl, Sport.cz

Hokejista Třince Jan Peterek nechápe alibismus klubů.

Článek

Peterek považuje za chybu, že všech čtrnáct účastníků extraligy nehlasovalo o variantách postihu, který umožňují regule. „Kluby alibisticky řekly, ať rozhodne ředitel Šulc, který však tvrdošíjně trval na přísných trestech,“ dodnes nerozumí 38letý hráč přenesení zodpovědnosti na jediného člověka. „Zřejmě se to někomu hodilo, podle mne to ale bylo velmi nešťastné.“

Třinecký matador chápe rozladěnost klubů, kterým odečty zničily sezónu. Nebýt jich, Plzni by aktuálně patřila 4. příčka s jistotou play off a Boleslav by neděsil přízrak baráže, neboť by v tabulce dýchala na záda Spartě. „Rozumím, že postižené kluby se brání, uvažují o soudech a snaží se ukázat, že jim to není jedno, ale je absurdní, že vše dospělo až k záležitosti kolem Adamského přestupu,“ tvrdí Peterek.

Vidí však zásadní rozdíl. „Třinec má všechno potvrzené, jen na jiném papíře, zatímco kluby potrestané odečtem nedodržely předepsaný postup při registraci. Za chvíli to může dopadnout tak, že začneme hledat, jestli za větou nechybí tečka, že tím tedy věta ještě nekončí a tudíž došlo k porušení něčeho. Takovou šaškárnu z toho ale snad už dělat nebudeme,“ uzavírá Peterek.

Nově se objevil problém beka Švrčka, z jehož hokejových papírů není jasné, zda na hostování do Zlína přišel jako hráč právně patřící Olomouci či Znojmu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.