Hlavní obsah

VIDEOPŘENOS: Trenér Bílek po kvalifikační generálce v Norsku

PRAHA

Ani stabilní opory Čech, Rosický, či Baroš nedovedly ve středu vyvést českou fotbalovou reprezentaci z mizérie a střelecké nemohoucnosti. V generálce na klíčový duel o postup na EURO 2012 ve Skotsku předvedli Češi prachbídný výkon v přátelském duelu na hřišti Norska, kde prohráli 0:3. Trenér Michal Bílek vystoupí s dojmy ze zápasu na čtvrteční tiskové konferenci v Praze. Živě ji můžete sledovat na Sport.cz od 11 hodin.

Foto: Jan Tauber, Sport.cz

Trenér fotbalové reprezentace Michal Bílek na tiskové konferenci

Článek

Pro fotbalovou reprezentaci byl středeční přípravný duel v Norsku hodně důležitou prověrkou. Měla z v ní vykrystalizovat sestava, kterou Bílek nasadí 3. září v Glasgow proti Skotům, trenérovi měla mnohé napovědět i o formě jednotlivých hráčů. Z té musí mít nyní asi hodně zamotanou hlavu.

V Oslu sice nasadil do hry sestavu se dvěma útočníky a nabádal své svěřence k aktivitě, jenže jejich statická kombinace a snaha o držení míče se oproti předchozím zápasům příliš nezměnila a zákonitě končila za půlící čárou. Na první střelu na bránu se Češi zmohli po půlhodině, vážnější pokus poslal Plašil až pět minut před přestávkou.

„Podali jsme nejhorší výkon, co jsem u reprezentace, propadli jsme úplně ve všem,“ nešetřil Bílek po zápase kritikou. „Na našem vystoupení v Oslu nenajdu jediné pozitivum,“ přidával s tím, že s takovým výkonem v kvalifikaci proti Skotům jeho tým rozhodně neobstojí. „V držení míče jsme se sice Norům vyrovnali, ale co to bylo platné, když v důrazu a agresivitě nás jasně přehráli. A v důslednosti v osobních soubojích zrovna tak,“ rozebíral prohru i gólman Petr Čech.

Reklama

Související témata: