Hlavní obsah

Liberec vyhrál v Litvínově a drží se v čele extraligy

LITVÍNOV

Hokejisté Liberce zvítězili v pátečním 11. kole extraligy na ledě Litvínova 6:3 a drží se v čele extraligy. Bílí Tygři rozhodli už v první třetině, kterou vyhráli 4:0. Severočeši prohráli šestý z posledních sedmi zápasů.

Článek

Liberec nastoupil bez zraněného útočníka Bartoviče a v brance s Vošvrdou, který dostal přednost před litvínovským odchovancem Pincem, jenž v minulém utkání s Kladnem udržel čisté konto.

Dění se ale odehrávalo především v litvínovském obranném pásmu. Brzy šel pykat Heinisch a přesilovku využil ve druhé minutě Dušek, který se dostal k dorážce po střele Holuba a bekhendem otevřel skóre. V osmé minutě zvýšil střelou z mezikruží Špaček.

Litvínov se při své přesilovce neprosadil a hned po jejím skončení po chybné rozehrávce domácích získal puk Nedvěd, po otočce našel Klimentu, který usměrnil puk k pravé tyči Fraňkovy branky a do té následně postavil Volke. Po chybě hostů se ocitl v 15. minutě sám před Vošvrdou Hanzl, ale jeho blafák liberecký gólman vystihl lapačkou. V 19. minutě při hře čtyř proti čtyřem se opět radovali hosté, když Derner od modré čáry prostřelil Volkeho mezi betony.

V druhé části mohli nejdříve zvýšit náskok Liberce Vak a po sólu také Kudrna. Při jeho vyloučení v polovině utkání mohl pokazit Vošvrdovi čisté konto Majdan, ale ani jednu ze dvou velkých šancí neproměnil. V 34. minutě opět inkasovali domácí, když se podruhé v utkání zapsal mezi střelce Dušek. Další možnost měl Kudrna. Domácí pak nevyužili ani 45 vteřin trvající přesilovku pěti proti třem.

Litvínov se dočkal snížení ve 44. minutě ve chvíli, kdy se dostal do početní výhody ze čtyř na tři na pět na tři. Hujsa u pravé tyčky přelstil Vošvrdu a bekhendem zamířil do levého horního rohu. Verva se snažila ještě více zkorigovat výsledek, ale další dvě přesilovky jí k tomu nepomohly. Vošvrda další šance pochytal.

Naopak výsledek dovršil v 54. minutě v přesilovce Nedvěd, který znovu potvrdil, že se mu v posledních zápasech daří. Dnes bodoval už v šestém utkání za sebou. Za Litvínov se ještě prosadili také v početní výhodě Brejčák a vzápětí také Frolík. Pro Bejčáka to byla první trefa v české extraliga a pro Frolíka premiérová v soutěži za Litvínov.

HC Verva Litvínov - Bílí Tygři Liberec 3:6 (0:4, 0:1, 3:1)
Branky a nahrávky: 44. Hujsa (Jenáček), 56. Brejčák (Hujsa, Jenáček), 58. Frolík (Jenáček, Kousalík) - 2. Dušek (Holub, Čakajík), 8. Špaček (Klimenta), 12. Klimenta (P. Nedvěd), 19. Derner (T. Urban), 34. Dušek, 54. P. Nedvěd (Dušek). Rozhodčí: Lacina, Smitka - Bryška, Novák. Vyloučení: 7:13. Využití: 2:2. Diváci: 3842.
Litvínov: Franěk (12. Volke) - Černošek, Kubát, Jareš, Stříteský, Skuhrovec, Kousalík, Brejčák - Frolík, V. Hübl, Ručinský - Trávníček, Heinisch, Lukeš - Kubinčák, Hanzl, Bojer - Majdan, Hujsa, Gerhát - od 41. navíc Jenáček. Trenéři: Kýhos a Kučera.
Liberec: Vošvrda - Čakajík, Trončinský, Holub, Hay, Pavlů, Ulrych, Derner, D. Kajínek - Kudrna, P. Nedvěd, Vantuch - Klimenta, Vak, Špaček - Bárta, T. Urban, Dušek - Bortňák, L. Krejčík, Kica. Trenéři: Kalous a Pešán.

Reklama

Související témata: