Hlavní obsah

Brno - Hradec Králové 3:4Hokejisté Komety v zápase třikrát vedli, přesto prohráli doma posedmé za sebou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Mueller 1 : 0
8. Orsava 1 : 1
11. Holík 2 : 1
13. Blain 2 : 2
31. Mueller 3 : 2
37. Cingel 3 : 3
58. Orsava 3 : 4
Záznam online reportáže

Brno

Hokejisté Brna prohráli v 10. kole extraligy s Hradcem Králové 3:4 a utrpěli doma sedmou porážku v řadě. Kometa třikrát vedla, i díky dvěma gólům Petera Muellera, Hradec dokázal třikrát vyrovnat a v čase 57:08 rozhodl Jakub Orsava svou druhou brankou v utkání. Hradec zůstal v tabulce šestý a Brno deváté, ovšem jen zásluhou lepšího skóre před Litvínovem a Vítkovicemi.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Skrumáž před brankou Komety Brno - zleva Jakub Orsava z Hradce, Rhett Holland z Brno a domácí brankář Pavel Jekel.

Článek
Fotogalerie

V domácím dresu nastoupil oproti původnímu předpokladu a po dohodě klubů i obránce Petr Zámorský, který v Brně hostuje právě z Hradce. V brance dostal podruhé v sezoně příležitost Pavel Jekel.

Kometa začala koncentrovaně se snahou napravit špatné výsledky z posledních kol. V první třetině jí hodně pomohl Hradec, jehož obrana vyrobila při rozehrávce hrubé chyby, které Mueller a Holík potrestali góly.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Hokejista Jakub Valský z Brna a Jakub Lev z Hradce Králové.

Hosté měli opticky více ze hry i více důrazu, což uplatnili v bezprostřední blízkosti branky. Dvěma dorážkami dokázali vždy reagovat na vedoucí góly Komety a vyrovnat.

Po první přestávce se rozehrála partie s řadou šancí na obou stranách. Nejlepší střelec domácích Mueller trefil v přesilovce tyč, slibně se rozjela akce Klepiše, na jejímž konci byla tvrdá střela Pláška. Na druhé straně vyslal Smoleňák do šance Lva, ale Jekel se vyznamenal skvělým reflexem.

Brno poslal potřetí do vedení Mueller, který zakončil brilantní přesilovkovou kombinaci prvního útoku, ale ani tento náskok Kometě dlouho nevydržel. Cingel byl nejblíže k odraženému puku a poslal jej do sítě.

Ve třetí třetině ubyly šance. Brnu se stalo osudným vyloučení Barinky a Gulašiho v závěru zápasu a 80 sekund dlouhá přesilovka Hradce pět na tři, kterou využil Orsava.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

10. kolo hokejové extraligy:
HC Kometa Brno - Mountfield Hradec Králové 3:4 (2:2, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 8. Mueller, 10. P. Holík, 31. Mueller (P. Holík, Zaťovič) - 8. Orsava (Jank, F. Pavlík), 13. Blain (Cingel), 37. Cingel (Graňák), 58. Orsava (V. Růžička ml., Blain). Rozhodčí: Pešina, Úlehla - Brejcha, Gerát. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:2. Bez diváků.
Brno: Jekel - Zámorský, S. Svozil, Holland, Kučeřík, Mlčák, Gulaši, Barinka - Mueller, P. Holík, Zaťovič - Klepiš, V. Němec, Schneider - Vincour, Süss, Plášek - Valský, Kusko, D. Bondra. Trenér: L. Zábranský st.
Hradec Králové: Mazanec - Blain, Čáp, F. Pavlík, Jank, Graňák, Šalda, Gaspar - Kevin Klíma, Koukal, Perret - Orsava, V. Růžička ml., J. Sklenář - Smoleňák, Cingel, Lev - Jergl, Zachar, R. Pilař. Trenér: V. Růžička st.

Reklama

Související témata: