Hlavní obsah

Hustá atmosféra na MS. Favoritka na zlato neunesla fiasko. Soupeřka se posmívala

Oberstdorf/Praha

Byla hlavní favoritkou na zlato, jenže při svém debutu na MS zažila obří fiasko. Švédka Linn Svahnová ve sprintu na MS v Oberstdorfu vypadla už v semifinále. A konkurentky z norského tábora vůbec neskrývaly, že mají ze selhání Svahnové škodolibou radost.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Jonna Sundlingová triumfovala ve sprintu na MSVideo: sntv

 
Článek

Ještě před úvodním závodem MS Svahnová vtipkovala s novináři, kterým vysvětlovala, proč z ní má Nor Emil Iversen strach. „Víte proč? Protože jsem mu neodpověděla na Tinderu. On je totiž single, víte to?" smála se 21letá hvězda.

Jenže smích ji o pár hodin později přešel. V nabitém semifinále s Maiken Caspersen Fallaovou, Jonnou Sundlingovou, Anamarijou Lampičovou a Majou Dahlqvistovou neuspěla, což nesla velmi těžce. Novinářům se tentokrát velkým obloukem vyhýbala.

„Je velmi zklamaná, chtěla rychle pryč," vysvětloval tiskový mluvčí švédské výpravy Lukas Johansson.

Svahnová se později alespoň zastavila u televize SVT. „Chtěla jsem co nejdřív odtud vypadnout. Teď půjdu asi zavolat Olovi (trenéru Ravaldovi) a popovídám si s ním," vysvětlovala zdecimovaná závodnice do kamery.

Její krach ale udělal neskrývanou radost Norce Lottě Udnes Wengové. „Ukázalo se, že není úplně možné, aby sem přijela a dominovala tak jako během celé zimy. Ostatní totiž vyladily na dnešek formu. Jako Norce, po tom, co jsme celou sezonu slyšely, jak nejsme dost dobré, se na to hezky dívá," rýpla si Wengová.

Když další z vyřazených Švédek Dahlqvistová slyšela, co Norka pronesla, s reakcí se moc nepárala. „Já úplně s.ru na to, co ony říkají," ulevila si.

Zlato ale nakonec přece jen putovalo do Švédska zásluhou Jonny Sundlingové, která vyhrála před Norkou Fallaovou a bronzovou Slovinkou Lampičovou.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: