Hlavní obsah

Pardubice - Karlovy Vary 11:3Stav série 2:0Pardubice rekordně přestřílely Karlovy Vary a jsou blízko postupu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Camara 1 : 0
9. Zohorna 2 : 0
12. Vondráček 2 : 1
15. Mikuš 3 : 1
19. Vála 4 : 1
19. Paulovič 5 : 1
21. Zohorna 6 : 1
22. Roman 7 : 1
23. Kosticyn 8 : 1
23. Camara 9 : 1
36. Flek 9 : 2
37. Blümel 10 : 2
40. Flek 10 : 3
56. Blümel 11 : 3
Záznam online reportáže

Pardubice

Hokejisté Pardubic rozstříleli ve druhém utkání předkola play off extraligy Karlovy Vary rekordně 11:3. Dynamo se tak stalo prvním mužstvem historie českého play off, jemuž se podařilo za jediný zápas nastřílet jedenáct branek. V sérii vedou Východočeši 2:0 a v sobotu mohou na ledě Energie dovršit postup do čtvrtfinále.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Pardubice oslavují gól proti Karlovým Varům.

Článek

Shodně pěti body za dva góly a tři asistence se zaskvěli útočníci Anthony Camara a Tomáš Zohorna, čtyři nahrávky nasbíral obránce Marek Ďaloga. Dvakrát se mezi střelce prosadil z domácích ještě útočník Matěj Blümel a v karlovarském dresu jakub Flek.

Hokejisté Pardubic nakročili velmi rázně za druhým vítězstvím v sérii již v první třetině. V šesté minutě zachránila Energii úspěšná trenérská výzva z důvodu Poulíčkova postavení v brankovišti, poté ale Dynamo spustilo svou kanonádu: o minutu později se v přesilovce prosadil Camara, v následné početní výhodě zavěsil pod horní tyčku Zohorna.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Zmar hráčů Karlových Varů Martina Kohouta a brankáře Vladislava Habala.

Karlovy Vary se sice také prosadily ve své první přesilové hře zásluhou Vondráčka, v následné hře čtyři na čtyři však vrátil Dynamu dvoubrankový náskok Mikuš. Po třetí pardubické trefě Energie vystřídala brankáře, Novotného sice nahradil Habal, ale bez inkasované branky vydržel pouze tři a půl minuty. Poprvé v extralize se nejprve trefil Vála, výjimečnou první třetinu domácích završil Paulovič - 5:1.

Východočeši pokračovali v gólovém galapředstavení i po přestávce. Už 34 sekund po startu druhé třetiny vstřelil svůj druhý gól v utkání Zohorna, neutekla ani minuta a Pardubice se zásluhou Romana radovaly posedmé. Za dalších 45 sekund se prosadil Kosticyn. Drtivý nástup i do druhé třetiny dokonal Camara, v čase 22:57 Dynamo vedlo již 9:1. Domácí tak stihli čtyři góly v rozmezí dvou minut a 23 sekund.

Západočeši sice zásluhou Fleka snížili, jenže desátý gól červenobílých vsítil o chvilku později Blümel. Nárůst skóre nepolevoval ani v poslední minutě druhé části hry, kdy se podruhé v utkání prosadil Flek.

Brankostroj se zastavil až v závěrečném dějství. V jeho úvodu útočil Flek na hattrick, hbitým rozklekem jej ale vychytal Klouček. Ve 49. minutě Nakládalovo nahození neúspěšně tečoval Kousal a po nastřelené tyčce Poulíčkem uzavřel kanonádu Blümel.

Předkolo play off hokejové extraligy - 2. zápas:
HC Dynamo Pardubice - HC Energie Karlovy Vary 11:3 (5:1, 5:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 7. Camara (R. Kousal, T. Zohorna), 9. T. Zohorna (R. Kousal, A. Kosticyn), 15. J. Mikuš (Camara, T. Zohorna), 19. Vála (T. Zohorna, Camara), 19. Paulovič (Ďaloga), 21. T. Zohorna (Camara, Ďaloga), 22. O. Roman (O. Rohlík, L. Horký), 23. A. Kosticyn (M. Kratochvil, Ďaloga), 23. Camara (Ďaloga, R. Kousal), 37. Blümel, 56. Blümel (Paulovič, Nakládal) - 12. Vondráček (O. Beránek, Skuhravý), 36. Flek (T. Rachůnek), 40. Flek (T. Rachůnek, Hladonik). Rozhodčí: Hradil, Mrkva - Lederer, Rožánek. Vyloučení: 4:4. Využití: 3:1. Bez diváků. Stav série: 2:0
Pardubice: Klouček - Nakládal, Vála, Ďaloga, J. Mikuš, Hrádek, J. Kolář, Bučko - Blümel, Poulíček, Paulovič - Camara, T. Zohorna, R. Kousal - O. Rohlík, O. Roman, L. Horký - A. Kosticyn, M. Kratochvil, Pochobradský. Trenér: R. Král.
Karlovy Vary: F. Novotný (15. Habal) - Šenkeřík, Krajčík, Weinhold, Kowalczyk, Pulpán, L. Zábranský ml., Klejna - Flek, Hladonik, T. Rachůnek - O. Beránek, T. Mikúš, Osmík - Kohout, Černoch, Koblasa - Vondráček, Skuhravý, Redlich. Trenér: Pešout.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice