Hlavní obsah

Karlovy Vary - Pardubice 1:5Stav série 1:3Energie utržila bůra a končí sezonu. Dynamo se těší na čtvrtfinále

MinutaMin. Tým Hráč Akce
33. Poulíček 0 : 1
37. Nakládal 0 : 2
43. Kosticyn 0 : 3
52. Horký 0 : 4
53. Horký 0 : 5
55. Koblasa 1 : 5
Záznam online reportáže

Karlovy Vary

Hokejisté Pardubic si po třech letech zase zahrají čtvrtfinále play off. V nedělním čtvrtém duelu předkola vyhráli na ledě Karlových Varů 5:1, když si rozhodující náskok vypracovali dvěma zásahy v druhé třetině. Postup Dynama režíroval gólem a asistencí Andrej Kosticyn, dvakrát pálil do černého Luboš Horký.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Hokejisté Pardubic se radují z vítězství.

Článek
Fotogalerie

Vary přitom vstoupily do duelu aktivně, přičemž ústřední postavou se stal Vondráček. Nejprve připravil zadovkou šanci pro Beránka, jenže Klouček ucpal prostor na bližší tyči. Následně se sám dostal do slibného průniku, ale na pardubického gólmana ani on nevyzrál. První třetina byla ve znamení řady potyček. Hlavně před Novotným se často jiskřilo. Góly však nepadly, byť Poulíček ztečoval Blümelův pas jen těsně vedle karlovarské tyče.

Na ledě se nehrálo v rukavičkách ani v prostřední části a k vidění byla spousta tvrdých střetů. Horký přimáčkl na mantinel Redlicha, který ze zápasu odstoupil. Hra se kouskovala vyloučeními, ale v přesilovkách se oba týmy tentokrát neprosazovaly.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Hokejisté Karlových Varů po prohraném utkání, zleva Daniel Kowalczyk a Otakar Šik.

Gól nakonec padl v počtu hráčů čtyři na čtyři. Ve 33. minutě si po vyhraném buly nabruslil Kolář před branku, předložil puk volnému Poulíčkovi a ten ho nasměroval k pravé tyči. Uběhly čtyři minuty a Dynamo šlo do klíčového trháku. Karlovarští chybovali v obranném pásmu, Kosticyn ještě neuspěl, jenže si všiml najíždějícího Nakládala, jenž tvrdou ranou podruhé rozvlnil síť.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Václav Skuhravý z Karlových Varů na trestné lavici.

Bělorus Kosticyn pak v závěrečné části srazil Energii definitivně do kolen. V útočné třetině zachytil špatnou rozehrávku nejzkušenějšího domácího zadáka Šenkeříka a tváří v tvář Novotnému nezaváhal. Když pak ve svém 1001. zápase v extralize obdržel Skuhravý za sekání trest pět minut a do konce utkání, šance na obrat se Varům ztenčila na minimum.

Frustrovaný brankář Novotný ještě při oslabení inkasoval dvakrát dvouminutový trest taktéž za sekání a Pardubickým se naskytla dlouhá přesilovka pět na tři, kterou proměnil Horký. Stejný hráč ještě vzápětí zasadil domácím bůra a smutek domácích už pouze zmírnil čestnou trefou Koblasa. Pardubice pronikly do čtvrtfinále, v němž od čtvrtka vyzvou Mladou Boleslav.

Předkolo play off hokejové extraligy - 4. zápas:
HC Energie Karlovy Vary - HC Dynamo Pardubice 1:5 (0:0, 0:2, 1:3)
Branky a nahrávky: 55. Koblasa - 33. Poulíček (J. Kolář), 37. Nakládal (A. Kosticyn), 43. A. Kosticyn, 52. L. Horký (J. Mikuš), 53. L. Horký (O. Rohlík, J. Kolář). Rozhodčí: Lacina, Pražák - Ganger, D. Klouček. Vyloučení: 11:7, navíc Skuhravý (Karlovy Vary) 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:1. Bez diváků. Konečný stav série: 1:3.
Karlovy Vary: F. Novotný - Šenkeřík, Weinhold, D. Mikyska, Kowalczyk, Pulpán, L. Zábranský ml., Klejna - Flek, Hladonik, T. Rachůnek - O. Beránek, Skuhravý, Vondráček - Kohout, Černoch, Koblasa - Šik, T. Mikúš, Redlich. Trenér: Pešout.
Pardubice: M. Klouček - Ďaloga, J. Mikuš, Nakládal, Vála, Hrádek, J. Kolář, Bučko - Camara, T. Zohorna, R. Kousal - Blümel, Poulíček, Paulovič - O. Rohlík, O. Roman, L. Horký - A. Kosticyn, M. Kratochvil, Pochobradský. Trenér: R. Král.

Reklama

Související témata: