Hlavní obsah

Příbram - Pardubice 0:1Příbramský sestup potvrdily Pardubice

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Cadu (penalta) 0 : 1
Záznam online reportáže

Příbram

Rok co rok se Příbram v posledních letech zachraňovala v nejvyšší fotbalové soutěži. Tentokrát už se to nepodařilo. Razítko na sestup jí daly ve 33. kole Pardubice už ve 2. minutě.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Brankář Příbrami Jakub Šiman.

Článek

Neuběhla ani celá druhá minuta, když S. Kingue fauloval v šestnáctce Solila a Cadu nedal z pokutového kopu Šimanovi šanci. Domácí rozhodně nešli do kolen. Pilík ale z trestného kopu nemířil přesně a Zorvana v šanci vychytal Letáček. Největší příležitost měl po necelé půlhodině Vávra, jemuž narazil míč do šance Zorvan, příbramský útočník ale neproměnil. Domácí vrhli všechny síly do útoku, ale nechávali tak rozhozenou obranu.

A toho mohly Pardubice využít k navýšení náskoku. Sám před Šimanem se ocitl opět Cadu, ale gólman domácích skvěle zachránil. A vyznamenal si o pár minut později, když vychytal Kostku. Domácí zvýšili tlak a dostávali se na dostřel branky hostí. Lubega dokonce obešel i brankáře Letáčka, ale z úhlu míč do sítě nedostal. Nový pak z trestného kopu mířil vedle branky, stejně jako Zorvan v závěru první půle, kdy míč proskákal těsně vedle tyče.

Po změně stran pálil jako první Cmiljanovič, ale nemířil přesně. Hosté jako by se soustředili už jen na hlídání vedení. Po ojedinělé akci se k míči dostal Čelůstka, ale jeho střelu srazil S. Kingue. Po trestném kopu Pilíka na druhé straně se domácí dožadovali penalty za ruku jednoho z bránících hráčů, ale sudí byl proti. Šanci měli opět hosté po rohovém kopu, ale Solil poslal Šimanem vyražený míč mimo branku.

Příbrami nelze upřít snahu, ale její akce ztroskotávaly na nepřesné rozehrávce a centrech. K zakončení se dlouhé minuty vůbec nedostala. Po rychlé akci Pilíka na šel Lubega volného Voltra, jenže ten ani netrefil míč... Po centru Nového byla zase Lubegovi brána příliš nízká. Mezeru zase vychytal Letáček. A když už dokázal Pilík dostat míč do sítě, neplatil pro jeho ofsajdové postavení. Příbram kopala jednu standardku za druhou, ale k nebezpečnému zakončení se nikdo z jejích hráčů nedostal. Střelecká nemohoucnost, která stála Středočechy první ligu, pokračovala až do závěrečného hvizdu. U Litavky nejméně na rok posledního. Naopak dvě šance ještě zahodili hosté.

33. kolo první fotbalové ligy:
1. FK Příbram - FK Pardubice 0:1 (0:1)
Branka: 2. Cadu z pen. Rozhodčí: Klíma - Vlček, Pečenka. ŽK: S. Kingue - Šejvl, Letáček. Diváci: omezený počet.
Příbram: Šiman - Nový, S. Kingue, Mezera, Cmiljanovič (89. Antwi) - Pilík, Zorvan, Rezek (52. Voltr), Soldát, Vávra (73. Dočekal) - Lubega. Trenér: Valachovič.
Pardubice: Letáček - Cadu, Šejvl, Toml, Čelůstka - Jeřábek - Kostka (69. Surzyn), Tischler (90. Sláma), Solil, Ewerton (46. Hlavatý) - Černý (55. Huf). Trenér: Novotný.

Reklama

Související témata: