Hlavní obsah

Vítkovice - Ml. Boleslav 1:2Jeden gól nestačil, hokejové Vítkovice doma padly

MinutaMin. Tým Hráč Akce
26. Fořt 0 : 1
36. Bernovský 1 : 1
46. Claireaux 1 : 2
Záznam online reportáže

Ostrava

Hokejisté Mladé Boleslavi si připsali čtvrté vítězství v řadě, když ve 22. kole extraligy vybojovali tři body na ledě Vítkovic. O výhře 2:1 rozhodl ve 46. minutě svým třetím gólem v sezoně francouzský útočník Valentin Claireaux. Vítkovice po úterní prohře s Olomoucí opět nebodovaly a Středočechům podlehly i podruhé v sezoně.

Foto: Vít Černý, ČTK

Hokejisté Mladé Boleslavi slaví další vyhraný extraligový zápas.

Článek

Začátek zápasu se nesl spíše v opatrnějším duchu. První velkou chybu udělali ve 12. minutě hosté, Krenželok zachytil jejich rozehrávku, ale brankáře Růžičku nepřekonal. Domácí sice byli aktivnější, další výraznější možnosti ale nepřišly.

Druhá část už přinesla více vzruchu. Hned v úvodu měla první velkou příležitost i hostující Dufek, ale na Stezku nevyzrál. To se povedlo až ve 26. minutě Fořtovi, který doklepl puk za Stezkova záda a nepřehledný gólový moment potvrdil až videorozhodčí.

Hosté mohli během necelé minuty skórovat znovu, po Pláňkově ráně však Vítkovice zachránila tyčka a Středočeši nedokázali odskočit ani v přesilové hře. Po ní naopak udeřili domácí: Bernovský na brankovišti nejrychleji zareagoval na vyražený puk po Stehlíkově střele a jeho dorážka znamenala vyrovnání.

Vítkovice ožily a tlačily se za obratem, ale po jejich aktivním nástupu do třetí části se gól urodil na opačné straně. Po Kotalově přihrávce zpoza branky pokořil ve 46. minutě zblízka Stezku Claireaux. Deset minut před koncem znovu domácím zatrnulo, pohromu ovšem po Moravcově pokusu a teči před brankou zažehnala tyčka Stezkovy branky.

Vítkovice tak mohly rozvinout poslední snahu o vyrovnání, ale hlavně Kalus s Fridrichem prováhali šanci v přečíslení. V poslední minutě domácí odvolali brankáře a v power play dokázali nakonec dostat puk do Růžičkovy branky, ale stalo se tak těsně po vypršení hrací doby a gól neplatil.

HC Vítkovice Ridera - BK Mladá Boleslav 1:2 (0:0, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 36. Bernovský (J. Stehlík, Marosz) - 26. Fořt (A. Raška, Pospíšil), 46. Claireaux (Kotala, Dufek). Rozhodčí: Pešina, Vrba - Malý, Pešek. Vyloučení: 2:1. Bez využití. Diváci: 3356.
Vítkovice: Stezka - R. Polák, Solovjov, Plášil, Galvinš, J. Stehlík, Koch, L. Kovář - Kalus, Dej, R. Bondra - Fridrich, J, Hruška, Svačina - Krejsa, Marosz, L. Krenželok - Lednický, Chlán, Bernovský. Trenér: Holaň.
Mladá Boleslav: J. Růžička - Ševc, Pýcha, Pláněk, Moravec, Lintuniemi, Jánošík - Pospíšil, Fořt, A. Raška - Dufek, Claireaux, Kotala - J, Stránský, O. Najman, P. Kousal - Grim, Bičevskis, Závora. Trenéři: Rulík a Patera.

Reklama

Související témata: