Hlavní obsah

Karlovy Vary - Zlín 4:1Bída pokračuje, poslední Zlín prohrál pátý zápas v řadě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Kohout 1 : 0
29. Kracík 2 : 0
40. Kulich 3 : 0
43. Ferenc 3 : 1
59. Flek 4 : 1
Záznam online reportáže

Karlovy Vary

Hokejisté Karlových Varů porazili ve 22. kole extraligy Zlín 4:1 a připsali si desáté vítězství nad Berany v řadě. Gólem a asistencí se na výhře Energie podílel reprezentační útočník Jakub Flek. Zlín prohrál popáté za sebou a i nadále je s odstupem sedmi bodů za čtrnácté Kladno poslední.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Zleva Patrik Parkkonen z Karlových Varů a střelec gólu Martin Kohout.

Článek
Fotogalerie

Hosté se do první šance dostali již v první minutě, kdy Habala v karlovarské brance prověřil Köhler. Neuspěl ale stejně jako následně Flynn. V domácím dresu se do výraznější příležitosti dostal Šik, skóre však otevřel až v 5. minutě Kohout, který využil zlínského zaváhání při střídání. Vyrovnání měl v 9. minutě na hokejce Kubiš, ale jeho střela jen orazítkovala tyč. V závěru první části se dostal Šik do své druhé příležitosti, který nikým nepokrytý však Hufa z mezikruží nepropálil.

Začátek druhé třetiny se nesl ve znamení nepřesností z obou stran. Vzruch do dění na ledě vnesla až 27. minuta, po úniku Fleka a jeho přihrávce nastřelil Kracík "vytrčený" beton již ležícího zlínského brankáře. Poté, co hra ještě zhruba tři minuty pokračovala, došlo na popud videorozhodčího k přezkoumání situace a ukázalo se, že zlínský gólman puk vyrazil už za brankovou čarou.

Jihomoravané si následně vytvořili tlak, na jejich střely ale vyzrál připravený Habal. Místo snížení se tak opět prosadili domácí. Vyloučení Tršky potrestal efektně tečující Kulich.

V závěrečné části hráči Energie hlídali svůj tříbrankový náskok před dotírajícím Zlínem a díky otevřené obraně hostí si vytvářeli další brankové příležitosti. Zvýšil vedení domácích mohl zejména kapitán Vondráček.

Naději Beranům na obrat dal po přesné střele do pravého růžku Habalovy branky v 53. minutě Ferenc. Podruhé však již Zlín Habala překonat nedokázal, naopak při power play upravil na konečných 4:1 Flek.

22. kolo hokejové extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - PSG Berani Zlín 4:1 (1:0, 2:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 5. Kohout (Parkkonen), 27. Kracík (Flek), 40. Kulich (T. Hanousek, Plutnar), 59. Flek (Vondráček) - 53. Ferenc (Honejsek, A. Zbořil). Rozhodčí: Pražák, Veselý - Brejcha, Zíka. Vyloučení: 2:6. Využití: 1:0. Diváci: 2209.
Karlovy Vary: Habal - Plutnar, M. Rohan, Dlapa, Parkkonen, Pulpán, T. Havlín, T. Hanousek - Flek, Kracík, T. Rachůnek - Průžek, Hladonik, Šik - O. Beránek, Kulich, Kohout - Vondráček, Osmík, Redlich. Trenér: Pešout.
Zlín: Huf - Gazda, Mamčics, O. Němec, Žižka, Ferenc, Trška, Suhrada - Flynn, P. Sedláček, Kubiš - Okál, Honejsek, Köhler - Vopelka, Hejcman, A. Zboři - Frömel, Karafiát, Sebera. Trenér: Jenáček.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.