Hlavní obsah

Jablonec - Ml. Boleslav 0:1Fotbalisté Jablonce dál čekají na vítězství, doma podlehli Mladé Boleslavi

MinutaMin. Tým Hráč Akce
51. Hlavatý 0 : 1
Záznam online reportáže

Jablonečtí fotbalisté v 16. kole první ligy prohráli doma s Mladou Boleslaví 0:1 a prodloužili své čekání na vítězství už na devět zápasů nejvyšší soutěže. Utkání v drobném sněžení a chvílemi v houstnoucí mlze na Střelnici rozhodl v 51. minutě Michal Hlavatý svým prvním gólem v sezoně a posunul středočeský tým na sedmé místo. Jablonec vyšel potřetí za sebou střelecky naprázdno a zůstává třináctý.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Boleslavský Michal Hlavatý oslavuje gól proti Jablonci.

Článek

Hosté přijeli bez kanonýra Škody, autora stovky ligových branek skolila viróza. Také domácí trenér Rada nenasadil od začátku svého nejlepšího střelce Čvančaru. Přesto byl úvod zápasu bohatý na šance na obou stranách. Ve čtvrté minutě se jablonecký Pilař driblinkem šikovně vyhnul třem hráčům a jeho střelu zastavila jen tyč. Vzápětí byl domácí brankář Hanuš po Preislerově střele už překonán, ale Skalák pár metrů před brankou trefil jen padajícího obránce Kroba.

Jablonec, který ve srovnání se čtvrteční remízou 1:1 s Alkmaarem v Evropské konferenční lize, udělal čtyři změny v sestavě, názorně předváděl, proč má nejméně produktivní útok z celé ligy. Během půlhodiny měl nejméně pět šancí, ale na ukazateli skóre stále svítila nula.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva David Douděra z Boleslavi a Martin Doležal z Jablonce v duelu 16.ligového kola.

Prořídlé hlediště zaujala Houskova střela z dálky, která jen těsně minula růžek mladoboleslavské branky. Hlavně Pilař opakovaně zaměstnával obranu hostů i brankáře Šedu. Dvě velké šance měl v rozpětí sedmi minut Doležal, ale nejprve zblízka poslal míč vedle branky, podruhé ztroskotal na gólmanovi.

Hned po změně stran se po delší době ozvali i Středočeši a hned úspěšně. Hlavatý nejprve trefil tyč a v 51. minutě nadvakrát překonal Hanuše. Gól mu připravil Brazilec Ewerton a svou šestou asistencí potvrdil pověst jednoho z nejlepších ligových nahrávačů.

V poslední půlhodině se v útoku hostí po více než dvou letech vrátil na ligový trávník bývalý reprezentant Kadlec, který loni ze zdravotních důvodů ukončil kariéru. Osm minut před koncem mu jen krůček scházel k 51. ligové brance.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Daniel Fila z Boleslavi a Jaroslav Zelený z Jablonce v duelu 16. ligového kola.

Doležal na jabloneckém hrotu znovu ukázal, že má daleko do střelecké formy, která mu vynesla pozvánku do reprezentace, ale ani příchod Čvančary na gólovém půstu domácích nic nezměnil. Nebezpečnější byl další náhradník Kubista, ale ani jemu se vyrovnat nepodařilo.

Jablonec tak soupeři neoplatil tříbrankovou prohru z úvodu sezony a dál marně čeká na vítězství, z něhož se naposledy radoval v září po utkání s Karvinou.

FK Jablonec - FK Mladá Boleslav 0:1 (0:0)
Branka: 51. Hlavatý. Rozhodčí: Klíma - Kříž, Ratajová - Ondráš (video). ŽK: Kubista - Matějovský. Diváci: 639 (omezený počet).
Jablonec: Hanuš - Holík, Martinec (86. Smejkal), Zelený, Krob - Hübschman (77. Považanec) - Malínský, Houska (64. Kubista), Kratochvíl, Pilař (77. Nešpor) - Doležal (64. Čvančara). Trenér: Rada.
M. Boleslav: Šeda - Douděra, Suchý, Karafiát, Preisler - Ewerton (63. Jurásek), Smrž, Hlavatý (73. Dancák), Matějovský (89. Mužík), Skalák (46. Ladra) - Fila (63. Kadlec). Trenér: Jarolím.

Reklama

Související témata: