Hlavní obsah

Budějovice - Olomouc 2:1Jihočeši se vyhoupli na sedmé místo tabulky

MinutaMin. Tým Hráč Akce
35. Bassey 1 : 0
57. Gonzales 1 : 1
87. Čolič (penalta) 2 : 1
Záznam online reportáže

České Budějovice

Fotbalisté Českých Budějovic porazili v 18. kole první ligy Olomouc 2:1. Vedoucí gól Jihočechů vstřelil před přestávkou Fortune Bassey. Po změně stran vyrovnal Pablo González, který uviděl v 76. minutě červenou kartu. Domácí přesilovku využili, když z penalty v 88. minutě rozhodl Benjamin Čolič. Dynamo poskočilo na sedmé místo, Sigma po druhé ligové prohře za sebou klesla na desátou pozici.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Zleva Lukáš Havel, Michal Škoda, Fortune Bassey a Maksym Talověrov z Českých Budějovic.

Článek

Utkání začalo oboustranně opatrně. České Budějovice využily ke skórování situaci ve 35. minutě, ale hodně jim s tím nechtěně pomohla olomoucká defenziva. Bassey po Škodově prostrčení vystřelil a jeho pokus z mírného úhlu by zřejmě sám o sobě nebyl úplně nebezpečný. Jenže míč chtěl zblokovat olomoucký Hubník a jeho teč změnila směr letu, na což olomoucký brankář Stejskal nedokázal zareagovat. Třiadvacetiletý Nigerijec Bassey zaznamenal devátou trefu v aktuální ligové sezoně.

Hosté se však na soupeře brzy gólově dotáhli. V úvodu druhého poločasu se prosadil González. Jeho střelu nejprve domácí gólman Vojtěch Vorel vyrazil, ale González se pohotově k míči opět dostal a akrobatickým pokusem přesně trefil šibenci.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Fortune Bassey z Českých Budějovic

Domácím mohl vrátit vedení v 65. minutě Čavoš. Po pohotové přihrávce českobudějovický záložník bez přípravy střílel, ale těsně minul. Jihočeši navíc měli od 76. minuty výhodu přesilovky, když po faulu na Králika dostal druhou žlutou kartu González. Početní převahu nakonec Dynamo využilo. Po ruce Látala v pokutovém území nařídil rozhodčí po zhlédnutí videa penaltu, kterou v 88. minutě proměnil Čolič.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Benjamin Čolič z Českých Budějovic.

Svěřenci trenéra Horejše neprohráli doma v lize pošesté za sebou a v tomto ligovém ročníku tam získali 22 z celkových 24 bodů.

18. kolo první fotbalové ligy:
Dynamo České Budějovice - Sigma Olomouc 2:1 (1:0)
Branka: 35. Bassey, 88. Čolič z pen. - 56. González. Rozhodčí: Krejsa - Leška, Slavíček - Berka (video). ŽK: Talověrov - González, Spáčil. ČK: 76. González. Diváci: 903 (omezený počet).
Č. Budějovice: Vorel - Čolič, Havel, Králik, Talověrov - Van Buren (81. Mihálik), Valenta (79. Hellebrand), Čavoš, Mršič (90. Skovajsa) - Škoda, Bassey. Trenér: Horejš.
Olomouc: Stejskal - Poulolo (46. Zahradníček), Hubník, Vepřek - Látal (90. Beneš), Spáčil, Greššák (79. Sedlák), Zmrzlý - Daněk, Růsek, González. Trenér: Jílek.

Reklama