Hlavní obsah

Kladno - Pardubice 3:1Klíčová výhra pro Rytíře! Od jistoty úniku přímému sestupu je dělí jediný bod

MinutaMin. Tým Hráč Akce
21. Říčka 0 : 1
32. Kubík 1 : 1
38. Plekanec 2 : 1
60. Hlava 3 : 1
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté čtrnáctého Kladna porazili v 56. kole extraligy v Chomutově třetí Pardubice 3:1 a vzdálili se poslednímu Zlínu na rozdíl 15 bodů. Od jistoty úniku přímému sestupu je tak dělí jediný bod, či ztráta Beranů. K tomu, aby se tým hrajícího majitele Jaromíra Jágra vyhnul baráži, ztrácí s pěti duely do konce osm bodů. Vítězný gól si připsal v 38. minutě v oslabení kapitán Tomáš Plekanec, 40 sekund před koncem při power play pojistil výsledek Nicolas Hlava.

Foto: Jan Šťastný, ČTK

Zleva pardubický hráč Patrik Poulíček a Jakub Suchánek a brankář Landon Bow z Kladna.

Článek

Kladenští fanoušci vyjádřili podporu napadené Ukrajině transparentem "Putin chujlo", což je ukrajinský vulgární popěvek na ruského prezidenta Vladimira Putina, další třeba modrou žlutou mapkou Ukrajiny a v průběhu utkání i skandováním.

Na šance si museli diváci počkat až do poloviny úvodní části. Nejdříve kryl Bow střelu hostujícího Hecla z pozice mezi kruhy, o chvíli později se na druhé straně dostal do úniku kapitán Plekanec, ale Frodla mezi betony neprostřelil. Bowovi ve 12. minutě pomohla po Heclově výpadu do otevřené obrany horní tyč a po více než minutě trefil pravou tyč Musil. Další nebezpečnou akci Dynama po přečíslení zakončil Říčka.

Na začátku druhé části zahrozil Arzamascev. V čase 20:47 se ale radovali hosté. Musilovu zadovku nestihl odvrátit Plekanec a nejlepší střelec Dynama Říčka zamířil do odkryté branky. Kladenský bek Dotchin protestoval proti předchozímu Camarově zákroku v rohu a dostal trest na dvě minuty. Po Zikmundově faulu měly Pardubice možnost hrát 93 sekund v pěti proti třem, ale Rytíři se ubránili.

Ve 24. minutě mohl vyrovnat Babka, který si našel střeleckou pozici mezi kruhy a zamířil do pravé spojnice. Vzápětí prověřil Frodla Jágr a připsal si první střelecký pokus na branku v 50 letech. Na druhé straně zasáhl Bow proti Heclovi. Kladno ale bylo nebezpečnější, Frodl si poradil s bekhendovým pokusem Plekance, vzápětí jej nepřekonal ani ve velké šanci Arzamascev a s dorážku neuspěl ani Kubík.

Potom se Kladno ubránilo při Woodově trestu a v 32. minutě vyrovnalo. Po dalším náporu Rytířů se trefil z levého kruhu Kubík a připsal si 20. gól v ročníku. Při Košťálově vyloučení měl příležitost v oslabení Blümel, už při hře v plném počtu pak po Jágrově přihrávce pálil Pytlík.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Jaromír Jágr v rozhovoru se sudím.

Při Melkově pobytu na trestné lavici nejdříve měl velkou možnost Musil, po jehož zakončení před Bowem se puk kutálel po brankové čáře. Naopak v oslabení se radovali Rytíři. Musilovu rozehrávku vystihl na útočné modré čáře Plekanec a překonal Frodla blafákem do bekhendu. Lídr Kladna si připsal 50. bod v sezoně.

Na začátku třetí třetiny nadělala problémy pardubickému brankáři Beranova teč bruslí. Ve 43. minutě mohlo být vyrovnáno, ale Bowovi po Camarově střele pomohla potřetí v utkání tyč. Kladno zase mohl pojistit náskok, ale na Frodlovi ztroskotali Hlava a při Říčkově trestu Beran, v oslabení měl ale také možnost Blümel. Ve 47. minutě se nepodařilo dotáhnout průnik Jágrovi, který vzápětí ještě prosadil do dalšího střeleckého zakončení.

V 50. minutě se dostal do dalšího úniku Plekanec, ale jeho bekhendové zakončení skončilo na boční síti. Při Musilově vyloučení se stav nezměnil a Kladno hájilo náskok až do závěru, kdy se o pojistku postaral do prázdné branky Hlava.

56. kolo hokejové extraligy:
Rytíři Kladno - HC Dynamo Pardubice 3:1 (0:0, 2:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 32. Kubík, 38. Plekanec, 60. Hlava (Wood, Kubík) - 21. Říčka. Rozhodčí: R. Svoboda, Pražák - Rampír, Axman. Vyloučení: 4:3. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 2390 (omezený počet).
Kladno: Bow - Dotchin, Arzamascev, Wood, Ticháček, Baránek, Kehar, J. Suchánek - Hlava, Plekanec, Kubík - Pytlík, Zikmund, Melka - M. Indrák, Babka M. Beran - Jágr, Kuťák, Donaghey. Trenér: D. Čermák.
Pardubice: Frodl - Košťálek, Sergijenko, J. Zdráhal, J. Mikuš, Hrádek, Petgrave, Vála - Camara, A. Musil, R. Kousal - Cienciala, O. Roman, Říčka - Blümel, Poulíček, Paulovič - T. Urban, Anděl, Hecl. Trenéři: R. Král.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 19 : 00
20240428T19 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články