Hlavní obsah

Plzeň - Teplice 1:0Plzeň po výhře nad Teplicemi vede ligu o tři body před Slavií

MinutaMin. Tým Hráč Akce
44. Beauguel (penalta) 1 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalisté Plzně ve 25. kole první ligy doma udolali Teplice 1:0 a znovu poskočili do čela tabulky o tři body před Slavii. Úřadující mistr z Edenu má k dobru nedělní zápas v Liberci. Na konci prvního poločasu rozhodl z penalty Jean-David Beauguel. Jeho spoluhráč Milan Havel byl ještě před pauzou vyloučen.

Foto: FC Viktoria Plzeň

Plzeňský Jean-David Beauguel věnoval gól proti Teplicím zesnulému Františku Rajtoralovi, který by dnes oslavil 36. narozeniny.

Článek

Viktoria v nejvyšší soutěži protáhla sérii bez porážky na 12 utkání a z toho podeváté zvítězila. Severočeši nebodovali podruhé za sebou a jsou na 14. místě. Plzeň porazila Teplice 1:0 ve čtvrtém soutěžním duelu po sobě.

Západočeši věnovali zápas lékařům, zdravotníkům a dalším lidem z první linie během pandemie covidu-19. Klub jim daroval zhruba 5000 lístků, dohromady do Doosan Areny dorazilo 9560 fanoušků.

Tepličtí, kteří si minule z Plzně odvezli debakl 0:7, v úvodu drželi s favoritem krok a nepouštěli ho do souvislého tlaku. Domácí ale po půl hodině hry přidali na aktivitě. Brankář Grigar zastavil ránu Beauguela a nejvíce se blýskl ve 35. minutě proti Mosquerově hlavičce.

Po kontrole u videa nařídil rozhodčí Radina pro Viktorii penaltu za faul Tijaniho na Beauguela, jenž ve 44. minutě poslal Plzeň do vedení. Francouzský útočník 12. ligovým gólem v sezoně dotáhl lídry tabulky střelců ostravského Almásiho a Jurečku ze Slovácka. Beauguel tričkem pod dresem s nápisem "Navždy 27" připomněl zesnulého plzeňského hráče Františka Rajtorala, jenž by dnes oslavil 36. narozeniny.

Radina šel k monitoru ještě v nastaveném čase kvůli faulu Havla na unikajícího Jukla a původní žlutou kartu pro domácího beka změnil na červenou. Po následném přímém kopu plzeňský gólman Staněk zneškodnil Fortelného střelu.

Hosté po změně stran sahali po vyrovnání. Trubač z přímého kopu napálil břevno a Žák dokonce v 76. minutě dostal míč do sítě, ale branka Teplic neplatila kvůli diskutabilnímu ofsajdu. Plzeň tak na svém stadionu v lize posedmé za sebou neinkasovala a šňůru bez domácí porážky v nejvyšší soutěži protáhla na 21 utkání.

25. kolo první fotbalové ligy:
Viktoria Plzeň - FK Teplice 1:0 (1:0)
Branka: 44. Beauguel z pen. Rozhodčí: Radina - Kříž, Hurych - Adámková (video). ŽK: Beauguel, Staněk, Horváth (asistent trenéra) - Fortelný, Tijani, Mareš. ČK: 45.+6 Havel (Plzeň). Diváci: 9560.
Plzeň: Staněk - Holík, Kaša, Hejda, Havel - Bucha (90. Káčer), Kalvach - Kopic (46. Řezník), Sýkora (63. Šulc, 90.+1 Trusa), Mosquera - Beauguel (82. Pernica). Trenér: Bílek.
Teplice: Grigar - Kučera, Tijani, Knapík (84. Boljevič) - Prošek (62. Hyčka), Mareček (62. Ledecký), Jukl, Trubač, Vondrášek - Fortelný - Žák (84. Mareš). Trenér: Jarošík.

Reklama

Související témata: