Hlavní obsah

Zvládne Barcelona odvetu za loňské vyřazení?

Souboj fotbalových titánů dnes uvidí fotbaloví fanoušci v Barceloně. Místní velkoklub hostí v odvetě osmifinále Ligy mistrů Chelsea. Proti týmu, který je loni ve stejné soutěži vyřadil, dnes mají vynikající výchozí pozici; v prvním zápase na stadionu Chelsea totiž Barcelona vyhrála 2:1 a pokud dnes Angličané nezvítězí, s Ligou mistrů se rozloučí.

Článek

Také loni Barcelona první zápas vyhrála 2:1, potom ovšem přišla po prohře 2:4 studená sprcha. Dnes má ale španělský klub oproti loňsku velkou výhodu. Zatímco v předešlé sezoně jela ke druhému utkání na Stamford Bridge, kde je domácí zaskočili rychlými góly na začátku zápasu, letos může o postupu rozhodnout před vlastními diváky.

Loňský zápas je pro svěřence Franka Rijkaarda mementem, kterého se dnes chtějí vyvarovat. Nizozemský kouč ale věří, že se jeho hráči z nešťastného zápasu poučili a stejné chyby nezopakují. "Mám dva sny," řekl Rijkaard. "Jako trenér chci zvítězit a postoupit. Jako člověk doufám, že fanoušci Barcelony ukáží, že se umí chovat a že zatleskají, až se José Mourinho a jeho tým objeví na stadionu," připomněl incident, kdy na Mourinha na barcelonském letišti příznivci katalánského klubu plivali. Dobrou zprávou je pro Rijkaarda zdravotní stav obránce Rafaela Marqueze, který mu dovolí nastoupit.

Trenér hostů Mourinho jako zkušený psycholog dobře ví, jakému tlaku jsou vystaveni jeho hráči. Boj o postup proto pro něj začal už na letišti: "Když jsem vycházel jako první, věděl jsem, co dělám," vrátil se k události na letišti. Když jsem prošel, hráči už nemuseli nic jiného než se podepisovat. To samé udělám i před utkáním. Půjdu na trávník jako první, užiju si "přízeň" publika a pak už to nechám na hráčích. Jsou zkušení a měli by si s tím poradit," prozradil Mourinho. Důležité by pro Chelsea mohlo být, že zvládla ligovou generálku na dnešní utkání; soupeřem jim sice byl slabý West Bromwich, výhra 2:1 je ale možná uklidnila. V sestavě by se měl objevit Frank Lampard, který měl problémy s kolenem, chybět ale budou Del Horno a Essien.

Podle bookmakerů je dnešním favoritem Barcelona, na kterou si můžete vsadit v kursu 1.85. Pokud věříte hostům, kurs na jejich neprohru je 1.79 a na výhru slušných 3.80. Na Betandwin ale najdete desítky dalších sázek a u tak důležitého zápasu je samozřejmostí možnost vsadit si během utkání live.

Reklama