Hlavní obsah

Liverpool - Chelsea 1:1Chelsea remizovala v Liverpoolu. Arsenal s Čechem senzačně prohrál

Praha
Aktualizováno

Vedoucí Chelsea remizovala ve šlágru 23. kola anglické Premier League na hřišti čtvrtého Liverpoolu 1:1 a navýšila náskok na čele tabulky na devět bodů. Druhý Arsenal s Petrem Čechem v bráně totiž senzačně podlehl doma Watfordu 1:2 a má tak stejně bodů jako třetí Tottenham. Kohouti remizovali v Sunderlandu 0:0.

Foto: Carl Recine, Reuters

Liverpoolský Georginio Wijnaldum těsně po vyrovnávacím gólu proti Chelsea.

Článek
Fotogalerie

Arsenal v předchozích 22 kolech v první čtvrthodině neinkasoval jediný gól, dnes ale prožil hororový vstup do utkání. V desáté minutě otevřel skóre z přímého kopu Kaboul, jehož střelu tečoval Ramsey a Čech neměl příliš šancí na změnu směru zareagovat.

Watford tak poprvé v historii vedl nad Arsenalem v ligovém zápase a o tři minuty později na tom byl ještě lépe. Čech první možnost ještě vyrazil, ale obrana jen sledovala, jak se z dorážky prosadil Deeney. Kanonýři za první půli nevystřelili mezi tyče a vyprovázel je pískot.

Kouč Wenger o pauze poslal na trávník Walcotta místo Girouda a jeho svěřenci výrazně přidali, což jim vyneslo Iwobiho snížení v 58. minutě. Domácí v druhé půli přestříleli soupeře 17:1, ale k vyrovnání to nevedlo, Luca Pérez v závěru trefil jen brankovou konstrukci. Arsenal tak z posledních čtyř úterních zápasů v Premier League uhrál jen dva body.

Costa nedal penaltu

Ve šlágru kola poslal Chelsea do vedení ve 24. minutě stoper David Luiz, který precizně zahraným přímým kopem stylově oslavil jubilejní 100. duel v Premier League. Liverpool ale po pauze srovnal, když se hlavou zblízka prosadil Wijnaldum.

Chelsea tak teprve podruhé v ligové sezóně nevyhrála zápas, v němž otevřela skóre. Tři body mohl zachránit hostům čtvrt hodiny před koncem faulovaný Costa, penaltu mu ale chytil Mignolet. Liverpool doma neporazil Blues v Premier League popáté za sebou.

Nečekanou ztrátu bodů utrpěl i Tottenham. Kohouti dali v předchozích třech soutěžních duelech deset gólů, ale proti Sunderlandu se navzdory střelecké převaze 14:3 neprosadili. Domácí se díky cennému bodu dostali z posledního místa tabulky o skóre před Hull.

Nelichotivý rekord si připsal úřadující mistr Leicester. Ten gólem ze 87. minuty prohrál na půdě Burnley 0:1 a za 23 kol získal jen 21 bodů, což je nejméně ze všech obhájců titulu v anglické historii. Navíc dvanáctou ligovou porážkou v sezóně vyrovnal také nejvyšší počet proher mistra v následujícím ročníku a to přitom ještě do konce soutěže zbývá 15

23. kolo anglické fotbalové ligy:
Liverpool - Chelsea 1:1 (57. Wijnaldum - 24. Luiz)
Arsenal - Watford 1:2 (58. Iwobi - 10. Kaboul, 13. Deeney)
Bournemouth - Crystal Palace 0:2 (46. Dann, 90.+2 Benteke)
Burnley - Leicester 1:0 (87. Vokes)
Middlesbrough - West Bromwich 1:1 (17. Negredo z pen. - 6. Morrison)
Sunderland - Tottenham 0:0
Swansea - Southampton 2:1 (38. Mawson, 71. Sigurdsson - 58. Long)

Reklama

Související témata: