Hlavní obsah

Buffalo porazilo Carolinu a vynutilo si sedmý zápas

BUFFALO

Naděje hokejistů Buffala na postup do finále Stanleyova poháru stále žije! Sabres v úterním šestém utkání finále Východní konference porazili Carolinu 2:1 v prodloužení, srovnali stav série na 3:3 a vynutili si rozhodující sedmý zápas, který sehrají ve čtvrtek na ledě Hurricanes. Vítězný gól Buffala vstřelil v páté minutě nastavení Daniel Briere.

Článek

Briere při přesilovce Buffala vypálil od levého kruhu přes padajícího obránce, gólman Caroliny Cam Ward jeho střelu nedokázal uklidnit v lapačce a puk sklouzl za brankovou čáru.

"Snažil jsem se nastřelit puk směrem k brance a doufal jsem, že třeba bude někdo dorážet. Až když se rozsvítilo červené světlo a ruce fanoušků vylétly ke stropu haly, tak jsem jsem věděl, že jsem rozhodl zápas," líčil šťastný střelec po utkání.

Sabres začali existenční zápas lépe, už v páté minutě vedli po gólu J.P. Dumonta a s velkou zásluhou skvěle chytajícího Ryana Millera málem dovedli zápas k těsnému vítězství. Tři minuty před koncem normální hrací doby ale oddálil vyrovnání série Bret Hedican.

Rozhodnutí přišlo už po necelých pěti minutách nastavení, kdy jinak jistý Ward, o jehož umění se přesvědčil i z dobré pozice střílející Aleš Kotalík, nepokryl po vpádu Sabres do útočné třetiny střelu Briera.

"Puk se mi odrazil od lapačky do ramene a nakonec zapadl do branky. Vůbec jsem nevěděl kam letí a když jsem se otočil a viděl, že míří za brankovou čáru, bylo už pozdě," litoval gólman Caroliny.

V šestém zápase finále Východní konference se zastavil bodový stroj útočníka Erika Staala. Forvard Caroliny se po patnácti utkáních, v nichž nasbíral dvacet kanadských bodů, nedokázal prosadit a v historické statistice bodových šňůr zůstal spolu s Mariem Lemieuxem na pátém místě (viz sloupek).

Play-off NHL - finále Východní konference
Buffalo - Carolina 2:1 v prodl. (1:0, 0:0, 0:1 - 1:0)
Branky: 5. Dumont, 65. Briere - 57. Hedican. Zásahy brankářů: Miller 26/25 - Ward 31/29. Diváci: 18 690. Stav série 3:3.

Reklama

Související témata: