Hlavní obsah

Brno - Dukla 0:0Zbrojovka má čtrnáctou remízu v sezóně

Brno

Fotbalisté Brna ve 22. kole první ligy doma hráli 0:0 s Duklou, počtvrté za sebou dosáhli bezbrankového výsledku a celkově remizovali už ve čtrnáctém utkání v sezóně. Také Pražané potvrdili pevnou obranu, když ve čtvrtém jarním zápase nejvyšší soutěže neinkasovali.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radost fotbalistů Dukly - ilustrační foto.

Článek

Brňané už bez kanonýra Škody, který v týdnu zamířil do norského Lilleströmu, vsadili na útočnou hru. Z územní převahy vytěžili v úvodu zápasu dvě slibnější šance. V desáté minutě obránci Dukly faulovali pronikajícího Zavadila, jenž z následného přímého kopu mířil těsně nad břevno. O čtyři minuty později po rohu Ashirovu hlavičku brankář Rada vyrazil.

Dukla se po nevydařeném startu otřepala. Přidala do své hry přímočaré protiútoky. V 18. minutě poprvé zahrozil po rohovém kopu volný Holenda, jehož hlavička jen lízla spojnici břevna a tyče domácí branky. Pražané prokládali ofenzivní pojetí střeleckými pokusy ze střední vzdálenosti, které brankáře Melichárka vážněji neohrozily.

Po půlhodině hry se z pravé strany prokličkoval brněnský Ashiru mezi čtyřmi zadáky soupeře, ale jeho střelu do horního růžku stačil Rada vyrazit. Těsně před přestávkou nechali domácí zadáci hodně volnosti Podanému, jehož hlavička těsně minula tyčku.

I když měla Zbrojovka po změně stran územní převahu, k zakončení se přes pozornou defenzivu protivníka dostávala jen s obtížemi. Naopak Dukla těžila z rychlých protiútoků. Ve 48. minutě po akci Tetoura stačil Mustedanagičovu střelu Melichárek vyrazit.

Hru Brňanů režíroval ve středu pole zkušený Zavadil. Po jeho akci se dostal v 68. minutě do gólové šance střídající Přichystal, který ale z bezprostřední blízkosti pouze trefil brankáře Radu.

V závěrečné čtvrthodině byla Dukla aktivnější, v koncovce ale postrádala přesnost a neporadila si s Melichárkem, jenž měl velký podíl na zisku bodu.

22. kolo první fotbalové ligy:
Zbrojovka Brno - Dukla Praha 0:0
Rozhodčí: Ginzel - Kotík, Pospíšil. Bez karet. Diváci: 3216.
Brno: Melichárek - Šural, Pavlík, Kijanskas, Jablonský - Zavadil, Polák - Štohanzl (63. Přichystal), Taščij, Ashiru (90. Litsingi) - Řezníček (84. Krejčí). Trenér: Habanec.
Dukla: Rada - Kušnír, Bezpalec, Štetina, Podaný - Tetour, Hanousek, Mustedanagič (59. Olayinka) - Brandner (72. Juroška), Holenda, Miloševič (81. Smejkal). Trenér: Hynek.

Reklama

Související témata: