Hlavní obsah

Dánsko - Německo 3:2 PPNěmci ztratili zápas s Dány a zkomplikovali si boj o čtvrtfinále

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Reimer 0 : 1
10. Macek 0 : 2
17. Storm 1 : 2
17. Poulsen 2 : 2
62. Regin 3 : 2
Záznam online reportáže

Kolín nad Rýnem

Hokejisté Německa ztratili na domácím mistrovství světa v Kolíně nad Rýnem v duelu s Dánskem vedení 2:0 a po porážce 2:3 v prodloužení si zkomplikovali boj o čtvrtfinále. Svěřenci trenéra Marca Sturma ztrácejí z páté pozici na třetí USA i čtvrté Lotyšsko tři body. V čase 61:40 rozhodl o druhé výhře Dánů na turnaji Peter Regin.

Foto: Wolfgang Rattay, Reuters

Radost hokejistů Dánska z vítězství nad Německem na světovém šampionátu.

Článek

Němci vstoupili do utkání aktivně a Dahm hned musel likvidovat nebezpečný bekhendový pokus Tiffelse. Dánové se pak ubránili při vyloučení Nicholase B. Jensena a přesilovku zkrátil domácím Gogullův faul. V deváté minutě už se Němci radovali. Ehliz ještě v šanci neuspěl, ale pak jeho další pokus sklepnul ze vzduchu do dánské branky Reimer.

Vyrovnat mohl Madsen, ale neuspěl a vzápětí udeřili znovu domácí. Yannic Seidenberg z pravé strany od mantinelu uvolnil před brankou Macka, který snadno skóroval.

Další možnost domácích neproměnil Tiffels a v 17. minutě se prosadili poprvé Dánové. Storm skóroval z dorážky a sudí si ještě u videa ověřili, zda gól odpovídal pravidlům, protože se dotknul puku i bruslí. Hned za 25 vteřin bylo vyrovnáno, když Aus den Birken vyrazil Christensenův pokus jen před Poulsena, který dorazil puk do prázdné branky.

Němci mohli získat ve druhém dějství vedení zpět v přesilovkách. Při Jakobsenově trestu ale neměli přesnou mušku Macek a Reimer a domácí neuspěli ani při Aagardově trestu. Dánové zase po vyloučeních Tiffelse a Reula nevyužili 77 vteřin trvající výhodu pěti proti třem, když velkou šanci promarnil Russell.

Ve 45. minutě byli blízko gólu Němci, ale Plachta netrefil skákavý puk. Další možnost měl z dorážky Fauser. Dánové se neprosadili při Ehrhoffově vyloučení a Němci se dál tlačili za rozhodující brankou. Ale další dvě možnosti nevyužil Fauser a Dahm odolal i dalšímu tlaku. Když Němci neproměnili ani šanci v nastavení, rozhodl po úniku Regin.

Mistrovství světa v hokeji:
Skupina A (Kolín nad Rýnem):
Německo - Dánsko 2:3 v prodl. (2:2, 0:0, 0:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 9. Reimer (Ehliz, D. Seidenberg), 10. Macek (Y. Seidenberg, Kahun) - 17. Storm (Kristensen, Jakobsen), 17. Poulsen (Christensen), 62. Regin (Ehlers, Dahm). Rozhodčí: Hribik (ČR), Linde (Švéd.) - Lhotský (ČR), Lazarev (Rus.). Vyloučení: 6:5. Bez využití. Diváci: 18.629.
Německo: Aus den Birken - Reul, Ehrhoff, Müller, D. Seidenberg, Abeltshauser, Hördler, Krueger - Macek, Kahun, Y. Seidenberg - Ehliz, Tiffels, Reimer - Plachta, Schütz, Gogulla - Kink, Fauser, D. Wolf. Trenér: Marco Sturm.
Dánsko: Dahm - N. B. Jensen, J. B. Jensen, M. Lauridsen, Kristensen, Lassen, O. Lauridsen, Bruggisser - Ehlers, Regin, Madsen - Storm, Jakobsen, Hardt - Poulsen, Green, Christensen - Bau Hansen, Aagaard, Russell - Meyer. Trenér: Jan Karlsson.

Reklama

Související témata: