Hlavní obsah

Baroš: Nebýt to mistrovství, vykašlu se na to

WESTERBURG

Dva týdny trápení jsou možná u konce. Útočník české fotbalové reprezentace Milan Baroš poprvé od zranění chodidla znovu v plné zátěži absolvoval trénink národního týmu. Je tak velká šance, že ve čtvrtek nastoupí do rozhodujícího utkání základní skupiny šampionátu proti Itálii. "Cítím, že musím týmu pomoct. Ale nebýt to mistrovství světa, tak jsem se na to asi vykašlal," řekl po úterním tréninku Baroš.

Článek

Národní celek se ve Westerburgu znovu připravoval za zavřenými dveřmi, ale podle informací neměl útočník Aston Villy žádné úlevy. Zraněné chodilo z přípravy proti Trinidadu a Tobagu chránila speciální výztuha. "Mám tam speciální vložky, které rozloží váhu na celé chodidlo," popsal úpravu svých modrých kopaček Baroš.

Bolest zatím zcela neodezněla, ale po terapii specialisty z Kolína nad Rýnem Tomase Velbera se zdravotní stav útočníka výrazně zlepšil. "Mám tam pořád krevní sraženinu a pohyb není stoprocentní. Když jdu do nějakého sprintu, tak to pořád cítím. Pokud nastoupím, tak jedině s obstřikem," vysvětlil čtyřiadvacetiletý forvard. "V pohybu s balónem mi to ale neomezuje, aspoň můžu trénovat," dodal nejlepší kanonýr předloňského ME.

Nastoupí Milan Baroš proti Itálii?
Hlasujte v anketě Sport.cz!

V předchozích dnech lékaři české výpravy připustili, že Milan Baroš není v dobré psychické pohodě. "Vidí, že situace neprobíhá hladce. Má obavu z dalších dnů, zda bude moci hrát. Je to závodník, kterého v životě kromě zlomené nohy nic podobného nepotkalo," řekl minulou středu lékař Petr Krejčí.

"Nebylo to nic jednoduchého. Ale takový je fotbal. Jednou je člověk nahoře, pak zase dole. Mě to bohužel zastihlo v nejméně vhodný okamžik na mistrovství světa," uvedl v úterý Milan Baroš.

Díky všem

V těžkých chvílích jej podpořili spoluhráči a trenér Brückner. "Kluci i trenér mi hodně pomohli, musím poděkovat i lékařům. Včetně doktoru Velberovi z Kolína, který mě dal za tři dny do kupy. Jsem rád, že se to aspoň trochu pohnulo dopředu a aspoň trochu budu na čtvrteční zápas připravený," poděkoval na dálku forvard anglické Aston Villy realizačnímu týmu i spoluhráčům.

Milan Baroš se zranil 3. června v přípravném utkání proti Trinidadu a Tobagu. Při krátkém sprintu si poranil šlachu na chodidle a od té doby musel odpočívat. Několikrát se pokusil zapojit se do přípravy reprezentace, ale až v pondělí 19. června mohl znovu trénovat.

Reklama