Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Chomutov 5:0Boleslav deklasovala trápící se Chomutov

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Holík 1 : 0
15. Pabiška 2 : 0
33. Knotek 3 : 0
44. Procházka 4 : 0
60. Orsava 5 : 0
Záznam online reportáže

Mladá Boleslav

Hokejisté Mladé Boleslavi porazili v nedělním 28. kole extraligy Chomutov jednoznačně 5:0 a zabrali po dvou duelech bez bodu. Piráti si připsali už osmou porážku z posledních devíti duelů. Americký gólman Brandon Maxwell pomohl k úspěchu Bruslařského klubu svým druhým čistým kontem v sezóně. Tři branky domácí vstřelili v přesilových hrách.

Článek

Mladá Boleslav se musela obejít bez potrestaného obránce Jiřího Říhy, který dostal od disciplinární komise třízápasový distanc za faul na útočníka Tomáše Kubalíka z pátečního utkání v Jihlavě.

Středočeši prohráli ve vzájemných duelech s Chomutovem doma čtyřikrát za sebou včetně březnového předkola play off, ale v první třetině rázně vykročil za odplatou. Do vedení se dostali v páté minutě při Slovákově vyloučení, když se po Klepišově pokusu trefil z dorážky do odkryté branky Holík.

Další možnost domácích měl Klepiš, na druhé straně nedotáhnul v polovině úvodního dějství únik Vondrka. Piráti se následně ubránili při Skokanově trestu, ale v 15. minutě už prohrávali 0:2. Musilovo nahození z rohu hřiště tečoval za Laca Pabiška. Domácí vzápětí odolali při Kurkově trestu.

V druhé třetině se hrálo dlouho bez velkých šancí a hosté se ubránili i při pobytech Mrázka a Poletína na trestné lavici. V polovině utkání prověřil Laca Procházka. Vzápětí při Klepišově vyloučení neuspěl s dělovkou Vondrka a domácí udeřili dokonce ve vlastním oslabení. Němečkovu střelu od modré čáry tečoval před Lacem Knotek.

Na bezpečném náskoku Mladé Boleslavi nic nezměnilo ani Kotvanovo vyloučení v závěru druhé části. Naopak domácí ve 44. minutě Dlapův faul potrestali, když Knotkovu přihrávku zužitkoval Procházka. Debakl Pirátů ještě dokonal 22 vteřin před koncem v další početní výhodě Orsava, který po Holíkově přihrávce zakončil do odkryté branky.

BK Mladá Boleslav - Piráti Chomutov 5:0 (2:0, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 5. P. Holík (Lenc, Klepiš), 15. Pabiška (P. Musil, Lenc), 33. T. Knotek (Němeček), 44. M. Procházka (T. Knotek, Kotvan), 60. Orsava (P. Holík, Klepiš). Rozhodčí: Lacina, Pražák - Flegl, Polonyi. Vyloučení: 4:8, navíc Dlapa (Chomutov) 10 min. Využití: 3:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 2634.
Mladá Boleslav: Maxwell - Kurka, Jan Hanzlík, Eminger, Němeček, Kotvan, Knot, Bernad - Orsava, P. Holík, Klepiš - L. Pabiška, P. Musil, Lenc - Pacovský, T. Knotek, V. Němec - M. Procházka, Volf, P. Kousal. Trenéři: Kýhos, Ujčík a Žabka.
Chomutov: J. Laco - Valach, J. Mrázek, Flemming, Dietz, Slovák, L. Chalupa, Dlapa - Vondrka, Sklenář, Koblasa - Skokan, V. Růžička ml., Tomica - Havel, Huml, Poletín - Lauko, Šťovíček, Chrpa. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a Martínek.

Reklama

Související témata: