Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Pardubice 3:2 PPMladá Boleslav se štěstím porazila v prodloužení Pardubice

MinutaMin. Tým Hráč Akce
31. Urban 1 : 0
40. Marosz 1 : 1
46. Sýkora 1 : 2
60. Kotvan 2 : 2
64. Lenc 3 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Mladé Boleslavi porazili ve 30. kole extraligy Pardubice 3:2 v prodloužení. Středočeši od poloviny utkání vedli, přesto museli nakonec zápas zachraňovat v čase 59:54, kdy vyrovnal obránce Oldrich Kotvan. Ve čtvrté minutě prodloužení pak rozhodl útočník Radan Lenc.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Trenér Mladé Boleslavi Vladimír Kýhos (uprostřed) dává pokyny hráčům.

Článek

Pardubice vstoupily do zápasu náporem a brankář Jan Růžička, který nahradil v domácí brance nemocného Maxwella, se měl hned co ohánět. Za Boleslav odpověděla druhá formace, když se nejprve na brankovišti nebezpečně otáčel Lenc a následně dorážel Pabiška. Hned v dalším střídání zachránila od první inkasované branky gólmana Kacetla tyčka po ukrytém nahození obránce Němečka.

Na druhé straně se v dobré palebné pozici ocitl Dušek, ale svou střelou nechal vyniknout Růžičkovu lapačku. Hosté pak zahrozili v první přesilovce zápasu, ale Mojžíš zblízka Růžičkovu branku přestřelil. Pohnout poprvé ukazatelem skóre mohl v závěru první části ještě domácí Pacovský, ale jeho teč těsně minula horní růžek hostující branky.

Jestliže to byly Pardubice, komu patřil úvod první třetiny, tak na začátku druhé byli jasně lepším týmem domácí. V pětiminutovém tlaku si vytvořili několik dobrých příležitostí, Kacetl si však se všemi šancemi poradil. Pardubice dostala do hry opět přesilovka, kterou jim domácí věnovali špatným střídáním, když hráli v šesti.

Hned v jejím úvodu pálil po křížné přihrávce Petr Sýkora, ale Růžička se stačil přemístit a se štěstím kotouč pokrýt. Na gól se čekalo až do poloviny zápasu. Ve 31. minutě napřáhl od modré čáry Kurka a jeho střelu před brankářem Pardubic ještě tečoval Urban. Domácí mohli náskok navýšit v přes minutu dlouhé dvojnásobné přesilovce, ale ačkoliv v ní Kotvan s Kůrkou mocně ostřelovali hostujícího gólmana, ten podruhé neinkasoval.

Živo pak bylo na obou stranách kluziště - nejprve Rolinek nepropasíroval puk za Růžičku, na druhé straně zahrozil v protiútoku mladý Volf. Pardubice se nakonec dočkaly vyrovnání v přesilové hře. Minutový zámek ukončil přesnou střelou z dorážky Marosz.

Do třetí třetiny si domácí přenesli část přesilovky, která se po minutě opět změnila na dvojnásobnou. Ani tentokrát ale Mladoboleslavští s výhodou dvou mužů nenaložili brankově. A tak udeřilo na druhé straně. Ve 46. minutě se najednou zjevil sám před Růžičkou Petr Sýkora a dokonal obrat. Boleslav se tlačila za vyrovnáním, ale střelu Němečka zblokoval skokem po hlavě kapitán Rolinek, teč Urbana pak skončila na boční konstrukci branky.

V další šanci neuspěl ani navrátilec Žejdl, když v ideální pozici trefil jenom vyrážečku Kacetla. Domácí tlak vyvrcholil v poslední minutě při power play, v níž se také Středočeši dočkali vyrovnání - pár vteřin před koncem propálil Kotvan od modré čáry vše, co mu stálo v cestě.

V prodloužení měl velkou šanci nejprve hostující Cardwell, na druhé straně jel sám na branku Vojtěch Němec, ale zápas rozhodla až přesná střela Lence, která zastavila časomíru na 63:47.

30. kolo hokejové extraligy:
BK Mladá Boleslav - HC Dynamo Pardubice 3:2 v prodl. (0:0, 1:1, 1:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 31. Urban (Kurka, V. Němec), 60. Kotvan (Pacovský), 64. Lenc (Němeček, V. Němec) - 40. Marosz (Rolinek, Trončinský), 46. P. Sýkora (Rolinek, Marosz). Rozhodčí: Hribik, Pražák - D. Jelínek, Komárek. Vyloučení: 6:6. Využití: 0:1. Diváci: 3094.
Mladá Boleslav: J. Růžička - J. Hanzlík, Kurka, Němeček, Eminger, Kotvan, Říha - Pacovský, Žejdl, Orsava - Lenc, P. Musil, L. Pabiška - M. Procházka, P. Holík, Urban - T. Knotek, V. Němec, Volf. Trenéři: Kýhos, Ujčík a Žabka.
Pardubice: Kacetl - Cardwell, Wishart, Ščotka, Trončinský, Mojžíš, Čáslava, Holland - Rolinek, Marosz, P. Sýkora - S. Treille, Bojko, Perret - J. Sýkora, M. Beran, Dušek - M. Kaut, Poulíček, Vondráček. Trenéři: Holaň, Marek a Janecký.

Reklama

  1 : 5 Brno - Litvínov 1 : 5 dohráno
20240318T17 : 00:00+0100
Brno vs. Litvínov
Brno vs. Litvínov
Brno
Litvínov
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240318T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice
  Liberec - Sparta dnes 18 : 00
20240319T18 : 00:00+0100
Liberec vs. Sparta
Liberec vs. Sparta
Liberec
Sparta
  Hradec Králové - Pardubice dnes 19 : 00
20240319T19 : 00:00+0100
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové
Pardubice