Hlavní obsah

Palermo poprvé prohrálo, italskou ligu vede Inter Milán

ŘÍM

Po čtvrtém kole italské fotbalové ligy již nemá žádný tým plný bodový zisk. Po zaváhání AC Milán ztratilo také Palermo, které dokonce prohrálo na hřišti Empoli 0:2. Palermo tak přišlo o první příčku, na kterou se dostal Inter Milán díky vítězství 4:3 v přestřelce s Chievem Verona.

Článek

Dvěma brankami se na výhře podílel argentinský kanonýr Crespo, jenž je se třemi brankami v sezoně nejlepším střelcem Interu. Pod další branky se podepsali Crespův krajan Samuel a srbský reprezentační kapitán Stankovič.

Inter vedl již 4:0 a zdálo se, že zápas bude jasnou záležitostí, ovšem Chievo se nevzdalo a v 77. minutě snížil z penalty Pellisier. Čtyři minuty před koncem se pak trefil Tiribocchi a minutu na to snížil na rozdíl jediné branky Brighi. Inter však vedení udržel.

Hráči AS Řím si zastříleli v Parmě, kterou porazili 4:0 a posunuli se na druhou příčku. O branky se podělili Montella, Perrotta, Rosi a Aquilani.

Fiorentina nedokázala bodovat na hřišti Udine a opět neukrojila nic ze svého bodového manka, které dostala za korupční aféru. Nadále tak zůstává poslední s minus 16 body. Vítězství Udine 1:0 zařídil italský reprezentant Iaquinta. Celé utkání odehrál v dresu Fiorentiny na pravé straně obrany Tomáš Ujfaluši.

Při remíze 1:1 mezi Ascoli a Sampdorií Janov se na obou stranách trefil Delvecchio. Zatímco za Ascoli se prosadil známější Marco, v dresu Sampdorie skóroval Gennaro.

Výsledky - 4. kolo:
Ascoli - Sampdoria Janov 1:1 (16. M. Delvecchio - 66. G. Delvecchio), Empoli - Palermo 2:0 (28. Saudati, 56. Almiron), Inter Milán - Chievo 4:3 (11. a 70. Crespo, 58. Samuel, 64. Stankovič - 77. Pellisier z pen., 86. Tiribocchi, 87. Brighi), Lazio Řím - Bergamo 1:0 (64. Siviglia), Parma - AS Řím 0:4 (5. Montella, 45. Perrotta, 54. Rosi, 90.+2 Aquilani), Reggina - FC Turín 1:1 (56. Modesto - 65. Comotto), Siena - Cagliari 0:0, Udine - Fiorentina 1:0 (40. Iaquinta).
TABULKU A STATISTIKY NAJDETE ZDE:

Reklama

Související témata: