Hlavní obsah

Kouč Manchesteru vysvětluje, proč nepostavil Beckhama

PRAHA

Kouč fotbalistů Manchesteru United Alex Ferguson čelí po středeční odvetě čtvrtfinále Ligy mistrů s Realem Madrid tvrdému ataku médií. Vysvětlovat musí hlavně to, proč nepustil od první minuty na trávník dirigenta hry 'Reds' Davida Beckhama. "David je skvělý, ale dal jsem přednost větší útočné síle a tím pádem Solskjaerovi," prohlásil trenér.

Foto: Internet

Alex Ferguson

Článek

Ferguson argumentoval skvělou formou norského kanonýra Ole Gunnara Solskjaera. "Byl skutečnou hrozbou, měl několik výtečných šancí. Neustále se staral o vzruch na pravé straně a své místo na hřišti si jednoznačně zasloužil," nelitoval kouč.

Problém byl vzadu

Manchester v boji o semifinále miliónové soutěže sice vyhrál 4:3, ale po porážce 1:3 z Madridu byl vyřazen. O středeční vítězství se však velkou měrou zasloužil právě anglický kapitán Beckham, autor dvou branek, jimiž zařídil obrat z 2:3. Na další dva góly a zázračný postup však již prakticky nezbyl čas.

Ferguson viděl po utkání jiný problém. "Nešlo o ofenzívu, ta byla velmi dobrá. Selhali jsme vzadu. Kladl jsem před utkáním svým hráčům na srdce: Hlavně nepusťte Real na dostřel. To jsme bohužel nesplnili," vykládal trenér. "Přesto jsem na své svěřence nesmírně hrdý. Podali výtečný výkon, pobavili diváky a dokázali, že se mohou se španělským gigantem směle rovnat," dodal.

Spokojen s McManamanem

Trenér soupeře Vicente del Bosque překvapivý Fergusonův tah nekomentoval. "Nepřísluší mi hodnotit rozhodnutí jiného trenéra. Bylo to plně v kompetenci sira Alexe," řekl jen.

Již dříve se však vynořily spekulace, podle nichž Beckham zvažuje odchod z Manchesteru a nejvážnějším uchazečem o jeho služby je právě 'bílý balet'. "Opět, no comment," opakoval del Bosque, který si pro včerejší klání také přichystal překvapení.

Na trávník totiž poslal Steva McManamana. "Věřil jsem mu. Měl za úkol držet míč, zakládat akce a vykrývat prostor před Roberto Carlosem. Vše do puntíku splnil, byl jsem moc spokojen," usmíval se španělský kormidelník.

Reklama

Související témata: