Hlavní obsah

Liou Sianga bude operovat stejný lékař jako Jao Minga

PEKING

Číňané vložili osud své atletické hvězdy Liou Sianga do rukou lékaře basketbalistů Houstonu Rockets Toma Clantona. Ten by měl úřadujícímu mistru světa v běhu na 110 metrů překážek provést operaci zraněné achillovky.

Článek

Clanton loni pomohl pivotovi Houstonu Jao Mingovi zotavit se z únavové zlomeniny levé nohy a stihnout olympiádu na domácí půdě v Číně. To hrálo v rozhodování čínských funkcionářů klíčovou roli. "Operoval Jao Minga, to byl hlavní důvod, proč jsme si ho vybrali," řekl Feng Šu-jung, zástupce ředitele administrativního centra čínské atletiky.

Liou Siang kvůli zranění před domácím publikem odkulhal z olympijského závodu ještě před startem prvního rozběhu. Ve středu odlétá do zámoří a v pátek by měl na klinice v Houstonu absolvovat operaci. Ve Spojených státech zůstane i během rekonvalescence a bude využívat pomoci Jao Minga a jeho rodiny.

Pětadvacetiletý překážkář se bude léčit ještě minimálně šest měsíců. Na nedávném vyhlášení nejlepších světových atletů v Monte Carlu novinářům řekl, že si není jistý, zda bude schopen příští rok v srpnu v Berlíně obhajovat světový titul.

Reklama