Hlavní obsah

Cyklokrosař Pospíšil vyloučen z reprezentace

PRAHA

Bez Jiřího Pospíšila nastoupí na start posledního šestého závodu Světového poháru v cyklokrosu český výběr. Zatím nejvýše postavený český jezdec v průběžném pořadí seriálu byl totiž vyloučen z reprezentačního družstva, protože prý měl na ostatní špatný vliv.

Foto: internet

Pospíšil měl prý na družstvo špatný vliv

Článek

"Pospíšil byl z reprezentace vyloučen po mistrovství světa. Svým chováním rozvracel celé družstvo a na světovém šampionátu v Pontchateau pro něj nebyl přínosem. Měl negativní vliv na všechny ostatní jezdce," prozradil reprezentační trenér cyklokrosařů Petr Klouček.

V nizozemském Pijnackeru, kde se šestý závod SP pojede v neděli 15. února, tak budou Českou republiku reprezentovat osmý z mistrovství světa Petr Dlask, tuzemský šampion Kamil Ausbuher, Václav Ježek a trojice jezdců kategorie do 23 let Martin Zlámalík, Radomír Šimůnek a Vladimír Kyzivát.

"Je to cesta, kterou se musíme vydat. Zkušenější jezdci již dostali dost příležitostí, ale nedokázali je využít. Mále silnou nastupující generaci, i když na světovém šampionátu kluci nepředvedli to, co jsme od nich očekávali," řekl k nominaci Klouček.

Reklama