Hlavní obsah

Další ztráta už by byla kritická, ví Pulkrab. V transu zachránil Spartě oslavu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Natrápili se až do konce, přesto si nakonec potřebnou výhru připsali. Fotbalisté pražské Sparty doma porazili Liberec 2:1 a z třetí příčky ligové tabulky ztrácejí pět bodů na vedoucí Slavii a dva na druhou Plzeň. „Zbývající zápasy do konce roku taky musíme zvládnout,“ uvědomuje si autor vítězné branky Matěj Pulkrab, jak těžký konec podzimu jeho tým čeká.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Matěj Pulkrab ze Sparty Praha střílí gól na 2:1 během utkání s Libercem.

Článek
Fotogalerie

Výroční zápas. Sparta slavila 128. klubové narozeniny, nachystala si po vzoru zámořské NHL reverzní bílé retro dresy, jen diváků mohla pozvat povolenou tisícovku. Po debaklu na Slovácku a porážce v Glasgow však pro ni bylo podstatné, aby zase vyhrála.

Podařilo se. Minulé výroční zápasy nezvládala, smůlu výročních dresů prolomil až žolík z lavičky. Matěj Pulkrab rozhodl deset minut před koncem. „Zápas měl šťastný konec," kvituje útočník v rozhovoru pro klubovou televizi.

O čem ještě hovoří?

Jak hodnotí duel s Libercem - Zdálo se, že máme utkání od začátku pod kontrolou. Bohužel z ojedinělé akce soupeř dokázal srovnat, Frýďas hezky zakončil. Pak jsme i dál celý zápas tlačili, oni měli jen pár výpadů po našich chybách v rozehrávce. Když jsem přišel na hřiště, tak jsem viděl, že někteří kluci už toho mají dost a že my čerství to musíme zvednout a pomoct jim. Bylo trošku znát cestování a náročný zápas v Glasgow.

Věřil ve vítězný gól - Kluci tam posílali spoustu centrů... Bylo to i tím, že když jsem přišel do hry, tak kluci šli na strany po svojí noze, což mně jako hroťákovi vyhovuje. Několikrát zblokovali šanci Hancimu, škoda. A nakonec jsme využili roh.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Matěj Pulkrab ze Sparty Praha a Adam Karabec oslavují gól na 2:1 během utkání s Libercem.

Po výhrách konkurentů cítil tlak - Chtěl jsem zápas rozhodnout, věděl jsem, že musíme vyhrát a v tabulce se dotáhnout zpět na špičku, a ne dál ztrácet. To už by bylo kritické.

Proč musel v závěru tým zachraňovat brankář Holec - Tohle by se nám stávat nemělo. Já si situaci přesně nepamatuju, v zápase jsem v transu, uvidím ji až na videu. Ale je obrovská škoda, že se nám to stává. Je třeba vyzdvihnout Dominika, jak to vychytal a skvěle nás podržel.

Do konce podzimu není kam uhnout - Pro nás je to od začátku sezony vždycky must-win, každá ztráta je hrozně cítit. Víme, že máme zodpovědnost za Spartu, musíme vyhrávat. Teď se nám to v minulém kole nepodařilo, doma jsme výhru urvali.

Reklama

Související témata: