Hlavní obsah

Baník se nadřel a postupuje až po penaltovém rozstřelu. Bohemka jde v poháru také dál

Aktualizováno

Čtyři prvoligové celky vstoupily ve středu do fotbalového MOL Cupu. Ostravský Baník se ve druhém kole poháru pořádně trápil na půdě třetiligové Kroměříže. Svěřenci trenéra Pavla Vrby prohospodařili dvougólový náskok a zápas i po prodloužení skončil 3:3. Ostrava postup ubojovala až po penaltovém rozstřelu. Hradec Králové deklasoval Čáslav 11:0. Fotbalisté Bohemians zvítězili 3:0 v Ústí nad Labem. České Budějovice si zastřílely v Chomutově a po vítězství 5:0 jdou v poháru také dál.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Baník se na výhru v Kroměříži nadřel.

Článek

Baník v Kroměříži začal dobře, a když v sedmé minutě vedl po gólech Tijaniho a Miskoviče 2:0, nezdálo se, že by měl mít s lídrem MSFL problémy. Pak snížil z penalty Chwaszcz, ale ve 28. minutě vrátil favoritovi dvoubrankové vedení premiérovou trefou v ostravském dresu Brazilec Cadu.

Jenže ještě do poločasu se podruhé prosadil Chwaszcz a v 72. minutě po skrumáži dotlačil míč za čáru domácí Surynek. Mezitím neproměnil penaltu ostravský Plavšič. Favorit na velmi rozbahněném terénu už nedokázal rozhodnout v základní hrací době ani v prodloužení a postup si zajistil až v penaltovém rozstřelu, v němž uspěli všichni čtyři ostravští exekutoři. Poprvé po zranění nastoupil za Baník coby střídající útočník Almási.

„Zavinili jsme si komplikace v utkání sami. Naše vlastní chyby, z nichž některé byly šílené, nabídly domácím možnost dostat se zpátky do hry," tvrdil pro ČT trenér Baníku Pavel Vrba. „Plavšič dokud měl energii, tak se snažil hodně tvořit. Pak ale zahodil pokutový kop a bylo na něm znát, že má z poslední doby značný výpadek," doplnil.

Hradec Králové si při vstupu do poháru s chutí zastřílel. Čtyřikrát v Čáslavi skóroval Rybička, po dvou gólech si připsali Kubala a Matěj Koubek. V závěru navíc favorit ještě neproměnil penaltu. "Votroci" vyrovnali své nejvyšší vítězství v soutěžním zápase v samostatné historii, v sezoně 1993/94 v poháru rozstříleli ČSA Karviná rovněž 11:0.

Už v minulém týdnu vstoupilo do domácího poháru sedm ligových týmů a Pardubice jako první celek z nejvyšší soutěže vypadly. Čtveřice účastníků letošní kvalifikace evropských pohárů - Plzeň, pražské kluby Slavia se Spartou a Slovácko - a také vítěz ligové nadstavbové skupiny o umístění Mladá Boleslav zasáhnou do MOL Cupu až v dalším kole.

2. kolo českého fotbalového poháru MOL Cupu:
Kroměříž - Baník Ostrava 3:3 po prodl. (3:3, 2:3), na pen. 1:4
Ústí nad Labem - Bohemians 0:3
Čáslav - FC Hradec Králové 0:11 (0:3)
Benátky nad Jizerou - Varnsdorf 1:2 (0:1)
Libišany - Jihlava 1:3 po prodl. (1:1, 0:1)
Most-Souš - Vlašim 1:4 (1:3)
Bzenec - MFK Karviná 1:2 (1:1).
Chomutov - České Budějovice 0:5 (0:2)

Reklama