Hlavní obsah

Hned po Spartě skončil! Nikdo z vedení se mnou nemluvil, reagoval přitom Jarošík na zvěsti o Frťalovi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Zrovna utkání na Spartě nepatří k příležitostem, které by fotbalistům Teplic měly zajistit záchranu v první lize. Již před cestou na Letnou nicméně zesílily zákulisní zprávy, že pozice trenéra Jiřího Jarošíka je krajně nejistá. Vedení čtrnáctého celku tabulky má údajně v záloze Zdenko Frťalu, který na Stínadlech působí u mládeže. Zatímco jiné ohrožené celky v posledních kolech bodují, Teplicím porážka 1:4 v Praze ještě přitížila. A Jarošík bezprostředně po ní na lavičce opravdu skončil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Teplic Jiří Jarošík během utkání na Spartě.

Článek
Fotogalerie

Fortuna liga má prvního na jaře odvolaného. Klub musel mít radikální řez předem připravený, protože na porážku na Spartě zareagoval takřka bleskově.

"Po nepovedeném vstupu do jarní části dojde ke změně na lavičce. Představenstvo se rozhodlo odvolat Jiřího Jarošíka s asistenty, nový hlavní trenér bude oznámen v pondělí," oznámil FK Teplice na svém webu.

Jarošík převzal teplické mužstvo na konci září 2021, po úvodní sérii porážek se mu povedlo tým zvednout a dovést ho v závěru ročníku 2021/22 k úspěšné záchraně v ligové soutěži. Podzimní část aktuální sezony se žlutomodrým podařila, jenže v úvodu jarní části získali tepličtí hráči pouze jediný bod ze šesti utkání a začali se blížit přímému sestupu.

„Jiřímu Jarošíkovi jednoznačně patří poděkování za to, co s týmem dokázal. Jenže úvod jara se mužstvu hrubě nevydařil výsledkově ani herně a naším prvořadým úkolem je nyní nastartovat tým před sérií důležitých zápasů, které nás čekají," vysvětluje ředitel Rudolf Řepka.

Odvolaný kouč sklářů se zodpovědnosti nezříká, nůž na krku a ultimátum však prý před duelem s jasným favoritem neměl.

„Výsledky samozřejmě nejsou dobré, ani hra. Jsem za to odpovědný. Nikdo z vedení se mnou ovšem nemluvil. Po zápasech se potkáváme v úterý, asi i teď, jinak nic nevím. Trénuji a dělám vše, jak nejlíp umím," popsal svou situaci Jiří Jarošík na tiskové konferenci.

O pár minut později byl ovšem odvolán...

Nůž do zad jeho týmu tentokrát vrazil Abdallah Gning, hrdina podzimního vzájemného utkání na Stínadlech. Poté, co inkasoval žlutou kartu, tak dlouho masíroval rozhodčího, až mu Ondřej Berka obratem udělil i druhou, takže hosté hráli od 35. minuty o deseti.

„Pokud jde o první žlutou, tam nevím, rozhodčí mu prý sečetl více faulů. Druhá však byla úplně zbytečná, prostě nesmysl," kroutil Jarošík hlavou.

Může být Jarošík do pěti let koučem Sparty? Určitě! říká Jan RajnochVideo: Sport.cz

„Chtěli jsme hrát aktivně, ale naše klasika. Zranění hned na začátku (střídat musel Dramé), gól do prázdné branky, kterých Grigar dostal asi deset. Tentokrát jsme přidali ještě červenou - a bylo po zápase," líčil kouč.

Mnohem zásadnější bude pro Teplice příští kolo, kdy hostí Brno.

„Minule v Jablonci někteří hráči předvedli velmi slabý výkon, proto teď dostali šanci jiní. Sparta pro nás byla vlastně generálkou na Brno příští týden. Uvidíme, kolik zápasů Gning dostane, snad jen jeden. Zápas se Zbrojovkou je pro nás stěžejní, a budeme hrát bez něho. Co k tomu říct..." kabonil se Jarošík ve chvíli, kdy ještě byl trenérem Teplic.

Na Brno bude mužstvo chystat nový kouč. Favoritem je Zdenko Frťala, který dovedl do první ligy Hradec Králové a poté se vrátil do Teplic, kde působí u mládeže.

Reklama