Hlavní obsah

Varnsdorf - Bohemians 1:3Klokani míří za postupem, Olomouc si zastřílela

Praha
Aktualizováno

Klokani míří na svém oblíbeném zimním turnaji za postupem. Fotbalisté Bohemians Praha 1905 porazili v Tipsport lize Varnsdorf 3:1 a ovládli tak duel lídrů skupiny A. Severočeši se ovšem proti favoritovi dlouho drželi. Dokázali zareagovat na vedení prvoligového soupeře, ale zlomila je penalta, kterou v 64. minutě proměnil Mašek na 2:1. Když pak doklepl míč do brány v 74. minutě mladý brazilský útočník Dias, bylo rozhodnuto. Také v přípravných zápasech se prvoligovým týmům dařilo - Olomouc porazila Hradec Králové 7:3 a Mladá Boleslav vyhrála 3:1 nad Vltavínem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Dominik Mašek vstřelil z penalty vítězný gól Bohemians.

Článek
Fotogalerie

Klokani stále procházejí tvrdou zimní přípravou, proto byl výsledek poměrně dlouho na vážkách. "Forma během přípravy kolísá, nejsme na zápasy úplně v topu. Možná jsme teď ve fázi, kdy na nás únava trochu dolehla. Třeba za dva dny se už zase můžeme cítit líp," líčí autor prvního gólu Martin Hašek mladší.

Klokani zakončí základní skupinu sobotním duelem proti Olympii Praha, která ve druhém úterním zápase podlehla Táborsku 1:2.

Také třetí přípravné utkání fotbalisté Olomouce jasně vyhráli. Za soupeře měli druholigový Hradec Králové a v chumelenici dostáli přezdívce Modrá lavina - Hanáci soupeře přestříleli 7:3. Další zápas hraje Sigma v sobotu v Dunajské Stredě.

Mladá Boleslav měla původně nastoupit proti Vltavínu na přírodní trávě akademie, hrálo se však na hřišti s umělou trávou v areálu mladoboleslavského Městského stadiónu. Boleslavští předvedli zdařilé vstupy do obou poločasů, skóre otevřel Chramosta a po přestávce se dvakrát trefil Komličenko. Třetiligový protivník zmírnil prohru krátce před koncem.

Fotbalová Tipsport liga:
Skupina A (Vyšehrad):
FK Varnsdorf - Bohemians Praha 1905 1:3 (0:1)
Branky: 54. Barac - 33. Hašek ml., 63. Mašek z pen., 73. Dias.
Bohemians - I. poločas: Fryšták - Dostál, Krch, Buchta, Kocič - Hůlka, Hašek ml. - Reiter, Nečas, Luts - Tetteh.
II. poločas: Kouba - Bartek, Krch, Buchta, Kocič (58. Urdinov) - Jindřišek, Vaníček - Reiter (60. Dias), Mašek, Luts (78. Vrána) - Kabajev. Trenér: Hašek st.
FK Olympia Praha - FC MAS Táborsko 1:2 (0:1)
Branky: 83. Custor Danzel - 42. Navrátil, 73. Stevanovič.
1.Bohemians22005:16
2.Varnsdorf21013:33
3.Táborsko21012:33
4.Olympia20021:40
Přípravná fotbalová utkání:
Sigma Olomouc - FC Hradec Králové 7:3 (2:0)
Branky: 48. a 83. Hála, 77. a 81. Manzia, 14. Plšek, 29. Řezníček, 63. Kalvach - 51. a 72. Martan, 88. Pajer.
Olomouce - I. poločas: Buchta - Sladký, Kotouč, Radakovič, Vepřek - Zahradníček, Plšek, Texl, Sláma, Moulis - Řezníček.
II. poločas: Gröger - Surzyn, Neuer, Jemelka, Hála - Manzia, Zlatohlávek, Kalvach, Houska, Falta - Yunis. Trenér: Jílek.
FK Mladá Bolelslav - Loko Vltavín 3:1 (1:0)
Branky: 46. a 48. Komličenko, 3. Chramosta - 84. Tichý.
Ml. Boleslav - I. poločas: Vejmola - Souček, Křapka, Král, Fabián - Jánoš - Přikryl, Matějovský, Mareš, Chramosta - Šašinka.
II. poločas: Šeda - Křapka, Klíma, Král, Souček - Valenta - Přikryl (66. Pauschek), Hubínek, Ladra, Klobása - Komličenko. Trenér: Uhrin ml.

Reklama

Související témata: