Hlavní obsah

Komise rozhodčích vyčinila Hrubešovi za šlágr. Plzni upřel penaltu a Costu měl vyloučit

Praha
Aktualizováno

Téměř nikdo si po skončení šlágru fotbalové ligy na sudí hlasitě nestěžoval. Komise rozhodčích nicméně za chyby v nedělním utkání Plzeň - Sparta omezila Karlu Hrubešovi delegaci na jeden zápas. Došla k závěru, že v prvním poločase měl po faulu na Krmenčíka nařídit penaltu pro Viktorii a v závěru udělit druhou žlutou kartu a tudíž vyloučit letenského Costu. Stejný trest dostal i Pavel Julínek, který v tomto zápase dělal brankového rozhodčího.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Sparty Praha Michal Kadlec (uprostřed) a rozhodčí Karel Hrubeš během zápasu s Plzní.

Článek
Fotogalerie

Sparta po zápase s Plzní.

Plzeň po zápase se Spartou.

Co viděli z tribuny všichni, vyčetla Hrubešovi také komise rozhodčích. Sparťan Costa neměl zápas vůbec dohrát. Přišel na hřiště až v 63. minutě, záhy si za nakopnutí Poznara (77.) vysloužil žlutou kartu a pak měl za faul na Hořavu (85.) vidět i druhou. Nestalo se - a za to, že ho rozhodčí ušetřili, nejspíš právě jim ještě v závěru ukázal vztyčený prostředníček.

Costa svou nekázní v závěru zcela rozkouskoval hru, takže Spartě jen uškodil. „To jde za mnou, špatné střídání. To se mi nepovedlo," uznal trenér David Holoubek.

„Určitě s ním promluvím, týmu úplně nepomohl. Kostík je bojovník, válečník. Nepovedlo se mu to, ale nechci nad ním úplně lámat hůl. Věřím, že po zranění bude hrát ještě důležitou roli."

Pokud jde o neodpískanou penaltu, Viktoria po ní volala ve 29. minutě. Domácí útočník Michael Krmenčík se hnal do brejku a po kontaktu se sparťanským obráncem Mariem Holkem upadl přímo před zraky Julínka. Oba rozhodčí ale nereagovali a nechali pokračovat ve hře. Podle komise penalta nařízena být měla.

Na jedno utkání má pozastavenou delegaci také sudí Petr Ardeleanu za to, že v duelu Slavie se Slováckem nenařídil ve 30. minutě pokutový kop pro Slavii za ruku ve vápně jednoho z obránců Slovácka.

Reklama

Související témata: